Datum objave: 14.03.2013
Komentari:

TAEKWONDO CENTAR BAN KEGLEVIĆ

Adresa: BLEIWEISOVA 28 Grad: ZAGREB
Poštanski broj: 10000 Država: HRVATSKA

Prethodnica organiziranog vježbanja taekwondo-a u Hrvatskoj zapravo počinje osnivanjem karate kluba Kata 1966. godine (Iljadica, Pečko, Podhraški). Članovi karate kluba Kata tada između ostalog od 1967. vježbaju i tzv. korejski karate – Taekwondo.

 

Taekwondo Centar Zagreb – Ban Keglević Dolaskom majstora Park Sun Jae 1968. godine počinje organizirano vježbanje taekwondo-a u Hrvatskoj ( i bivšoj SFRJ), a majstori Nikola Pečko i Božidar Podhraški iste godine polažu taekwondo crni pojas 1. Dan. Pod vodstvom majstora Podhraškog i Pečka bivši članovi karate kluba Kata 1969. registriraju Taekwondo Centar Zagreb. Taekwondo Centar Zagreb 1971. godine ustupa svoju registraciju Taekwondo savezu Hrvatske pa se kao klub ponovno registrira.

 

 

 

Klub od tada pa do danas bez prestanka aktivno djeluje u razvoju taekwondo-a na ovim prostorima. Osvaja brojna odličja na državnim i međunarodnim natjecanjima, ali nikad ne zapostavlja treniranje tradicionalnog taekwondo umijeća. Ulaskom u Hrvatsko športsko društvo Ban Keglević 2003. u kojem su još i streljački i stolnoteniski klub tada mijenja naziv u Taekwondo Centar Zagreb – Ban Keglević.

 

U suradnji sa ostalim klubovima povečavaju se športske aktivnosti i športski društveni život kluba. Raste članstvo i pomlađuje se. Pod trenerskim vodstvom majstora Domagoja Pečko 6. Dan i Branimira Pečko 6. Dan, a uz stručne savjete predsjednika kluba majstora Nikole Pečko 8. Dan, utemeljitelja taekwondoa u Hrvatskoj a i šire, danas vježba preko 150 članova od kojih najviše djece, djevočica i dječaka predškolskog i školskog uzrasta, kao i mladića i djevojaka. U klubu asistiraju još i Irena Pečko 4. Dan, Mario Raketić 2. Dan, Matija Lukač 2. Dan, Ivan Krpina 1. Dan i Neven Šego 1. Dan. Treninzi su organizirani u malim grupama od jutra do večeri prema dobnim i interesnim skupinama. Osim sportskog treninga organiziraju se i rekreativne grupe za djecu kao i za odrasle, pa i za starije članove.

 

Upisi:

Bleiweisova 28, Zagreb

Kategorije: Taekwondo
Komentari
# 1 Dana 08.07.2020 - 18:45 DopeSoul je rekao/la:
Nema boljeg klubova od ovog.
# 2 Dana 17.11.2016 - 00:22 Katastrofa je rekao/la:
Bolje samostalni trening nego fušeraj.
# 3 Dana 17.11.2016 - 00:22 Silvio Hrenković je rekao/la:
Amateri. Ni stručnosti ni znanja. Reklama kao da su ne znam što a rezultata nigdje. Bolje da sami trenirate nego da gubite dane kod foliranata.
# 4 Dana 01.12.2015 - 14:19 Nastasia je rekao/la:
Odlican klub samim time jer vrijedi onolko kolko je vrijedio i kada je osnovan prvi puta na nasim prostorima. Kvaliteta mu se nije spustila nego samim time porasla jer je znanje usavrseno u oba sinova (Domagoja i Branimira) danas odicnih trenera i prvaka i nasljednika te "dinastije", od pokojnog Nikole Pecka utemeljitelja taekwondo-a na ovim prostorima. Jos jedna znacajna razlika izmedu Kluba Ban Keglavic i ostalih klubova je sto u klubu vlada zdrava i obiteljska asmosfera i treneri uce clanove kluba puno vise od udaranja, pravilnu tehniku disanja i samokontrolu uma dok neki drugi klubovi koje drze kriminalci u gradu Zg poput onog na Šalati uce djecu na agresiju i samo udaranje. Klub ima sjajne rezultate i svako ko se zeli baviti ovom plemenitom vjestinom neka dode u Klub Ban Keglavic i bit ce obje ruke prihvacen i zadovoljan.
# 5 Dana 15.07.2015 - 13:57 Katja Brdovčak je rekao/la:
Tkd club BAN KEGLEVIĆ je postigao savršene rezultate ove i prošle godine. Treneri se trude i idemo na natjecanja. Bili smo u raznim državma. Preiredili smo doljnju dvoranu friško je pofarbana. Klub je sada savršen
# 6 Dana 02.04.2015 - 00:59 velter je rekao/la:
zašto taj tae kwon do netko ne zabrani. To je jedan nezdrav nazovimo sport koji uništava zglobove, te koji se zove borilački a nije borilački i koji je uvršten u sport a nije nego neka cirkusantska vještina. Apeliram na sve koji ovo čitaju da se ne bave tom kvazi vještinom nego da se posvete nekom sportu pa ako žele borilački udarački sport probajte sa boksom i sve će vam biti jasno.
# 7 Dana 30.03.2015 - 22:02 Juraj Sviličić je rekao/la:
Zaboravili ste napisat da je majstor Nikola Peko političkim igrama u upravi kluba uspio svojim nastojanjima izgurat ostala dva kluba iz igre i preoteo prostorije. Isto tako ste zaboravili napisat da su svojim treninzima i skakutanjem majstora Domagoja (debelog truta od 130 kg) uspjeli statički ugrozit cijeli objekt (koji je iz 50tih godina prošlog stoljeća), da su se oglušili na iste činjenice jer su gladni love i dan danas ugrožavaju tu djecu jer slijepo provode svoje naume. Praveći reklamu tim bitangama i vi ćete u budućnosti (nedo bog) imati na savjesti tu djecu ako se objekt sruši na njih za vrijeme treninga
# 8 Dana 30.11.2014 - 20:58 KATJA BRDOVČAK je rekao/la:
OVAJ KLUB JE SAVRŠEN.TRENERI SE JAKO TRUDE I DOBRO UČE. POSTIGLA SAM SAVRŠENE REZULTATE ZAHVALJUJUĆI NJIMA.
# 9 Dana 03.10.2014 - 16:28 Nenad Trivić je rekao/la:
Ista kao i kod mog prethodnika antuna mahnića. Pitanje, imam kćer od šest godina i htio bi je upisati na tae kwon do. Kada i gdje se mogu dobiti informacije o terminima? Moj broj tel. 091 530 7804
# 10 Dana 22.09.2014 - 11:28 antun mahnić je rekao/la:
Poštovani, kada imate za djecu treninge i na kojoj lokaciji (općina Centar), kolika je cijana? Imam sina 9 godina starosti bio bi početnik, ide u školu Isidora Kršnjavog da li imate možda termine popodne? Kako vas se može kontaktirati telefonom? Hvala unaprijed na vašim odgovorima, Antun Mahnić 098 133 7296
12
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije