Datum objave: 31.03.2015

Taekwondo klub JASTREB

Adresa: Jablanska 21, Rudeš i HD Ante Starčevića, Voltino Grad: Zagreb
Poštanski broj: 10000 Država: Hrvatska
Taekwondo klub "Jastreb" svoj rad i djelovanje započeo je daleke 1991. godine kada ga je grupa entuzijasta prvi put registrirala u Pisarovini, nakon čega se zbog ratnih okolnosti klub od 1992. godine seli u Zagreb.


Rasadnik je mladih, perspektivnih sportaša, a u svom 24-godišnjem razdoblju uvrstio se u vodeće TKD klubove grada Zagreba i Hrvatske kroz čije su redove prošle tisuće uzornih članova, te nekoliko stotina kategoriziranih sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora od kojih su brojni zlatnim slovima upisani u povijest zagrebačkog i hrvatskog taekwondo sporta.


„KROZ TRNJE DO ZVIJEZDA“ – bio je  odabir i put na kojem je klub polako, ali sigurno, ponosno i neovisno utirao čvrste staze i gradili sigurne temelje za ostvarenje najvećih svjetskih postignuća u našem sportu, što nas je uvrstilo u sam vrh taekwondo klubova Hrvatske.


Klub je pod stručnim vodstvom utemeljiteljice, glavne trenerice i tajnice Tamare Pradegan, nositeljice crnog pojasa Svjetske taekwondo federacije 6.DAN, koja s brojnim stručnim suradnicima i volonterima provodi programe i aktivnosti za djecu i odrasle pod već znanim motom: „SPORTOM PROTIV NASILJA, DROGE I SVIH POROKA DANAŠNJICE“.

Taekwondo klub Jastreb trenutno je svojom kvantitetom jedan od vodećih klubova u državi s 400-ak članova, a svojim rezultatima najuspješniji je hrvatski taekwondo klub u muškoj konkurenciji o čemu svjedoči 12 EKIPNO OSVOJENIH DRŽAVNIH PRVENSTVA u selekcijama seniora (2005., 2006., 2007., 2010., 2011., 2012. i 2014. godine) i kadeta (2004., 2005., 2007. i 2011. i 2014. godine) uz stotine ekipno osvojenih odličja i desetke tisuća medalja u pojedinačnim plasmanima na tuzemnim i inozemnim natjecanjima.Iz novije generacije ističemo višegodišnjeg seniorskog reprezentativca i prvaka Hrvatske, te olimpijskog kandidata za Rio 2016. VEDRANA GOLECA, vrhunskog sportaša I. kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora koji je jedini u povijesti hrvatskog taekwondo sporta u jednoj godini osvojio 2 europska odličja: zlato i srebro s pojedinačnog i klupskog Europskog prvenstva u 2014. i 2015. godini i koji je u 2015. godini na rang listi Svjetske taekwondo federacije najuspješniji hrvatski senior u taekwondo sportu.

Grad Zagreb 2003. godine prepoznao je vrijednost i uzoran rad  udruge i dodijelio klubu prostor za rad i djelovanje u Jablanskoj 21, Rudeš i HD Ante Starčevića, Voltino.

Poseban značaj klub pridaje mladom naraštaju unutar kojega su u klupske aktivnosti uključena djeca i mladi, od predškolskog, kadetskog, juniorskog do seniorskog uzrasta, koji se svakodnevnim sustavnim radom u odgojno-obrazovnom procesu kroz sportsku aktivnost odvajaju od štetnih utjecaja i poroka današnjice koji vode ka neprihvatljivom ponašanju mladih u procesu odrastanja, te rekreativnim, zdravstvenim i preventivnim programima za žene zrelije životne dobi i starije osobe.


Već tradicionalno 16. godina za redom klub organizira JASTREB OPEN – najveće međunarodno humanitarno taekwondo natjecanje u Hrvatskoj na kojem se okuplja preko 1000 najmlađih natjecatelja iz tuzemstva i inozemstva, a sakupljene priloge od natjecateljskih kotizacija donira u humanitarne svrhe.


Potporu dosadašnjem radu udruge dale su brojne gradske i državne institucije (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, Ministarstvo zdravstva RH, Gradski ured za zdravstvo, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Poglavarstvo Grada Zagreba, Sportski savez Grada Zagreba, Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstvo zdravstva) i time potpomogle  rad i razvoj prepoznvši vrijednosti Jastreba.


Kategorije: Taekwondo
Tagovi: HTS
Najpopularnije
Najnovije