Autor: Admin
Datum objave: 02.10.2013


13. CROATIA OPEN KARATE

U Rijeci se održava karate turnir 13. Croatia Open

Na ovogodišnjem karate turniru 13. Croatia Open natjecati će se oko 1200 karatista i karatistica koji će pristići iz 19 zemalja. Osim njih turnir će posjetiti i neka od najvećih imena iz karate „ svijeta“ te mnogo novinara koji će popratiti ovaj veliki turnir.


 Glavni organizator ovogodišnjeg „13.Croatia Open-a“ je gospodin Miladin Matković koji ima višegodišnje iskustvo oko organizacije ovako važnih i velikih međunarodnih turnira u Hrvatskoj.

 

 

 

 

 


Kontaktirali smo gospodina Miladina Matkovića da iz prve ruke doznamo kako teku pripreme.
„ Pripreme teku u najboljem redu. Za sada je prijavljeno preko 1000 natjecatelja iz 19 zemalja. Očekujemo da će do petka biti i preko 1200 prijavljenih natjecatelja. Ovo će biti posljednji turnir za naše reprezentativce prije odlaska na Svjetko prvenstvo koje će se održati u Španjolskoj u studenom ove godine.“ Rekao je gospodin Matković.
Zamolili smo ga da nam izdvoji nekoliko naših najperspektivnijih boraca koji će se  natjecati.
 
Na turnir dolaze i naši borci koji su se izborili za odlazak na Svjetsko prvenstvo od kojih bi mogao izdvojiti dvije vrhunske sportašice iz Rijeke sestre Anu i Mariju Škunca. Ana se bori u kategoriji do 59 kg (juniorka) „KK Zamet“ a Marija u kategoriji + 60 kg (mlađa seniorka) „KK Zamet“. Zatim treba spomenuti aktualnog europskog prvaka Bornu Beraka „KK Tad“ u kategoriji do 55 kg (junior) koji je u 2 mjesecu ove godine osvojio europsko odličje. Tu je i Ana Vretnar „ KK Tad“ te Nika Deša koja je osvojila brončanu medalju na Europskom prventsvu za kadete a sada prelazi među juniorke gdje će nastupati u kategodriji do 59 kg.“
 

 

 

 

Gospodina Matkovića očekuje organizacija još jednog Croatia Opena sljedeće godine koji će se također održati u Rijeci.

Grad Rijeka je već peti put izvrstan domaćin karate turniru Croatia Open stoga smo sigurni da će organizacija, atmosfera i rezultati biti na visokoj razini kao i prethodnih godina.
 
Međunarodni otvoreni karate turnir 13. Croatia Open se održava u Rijeci u Centru Zamet, 5. i 6. listopad 2013. godine i dobrodošli su svi ljubitelji karate-a jer će našim borcima podrška iz publike sigurno biti od velike koristi.

 

 

Hrvatski karate savez okuplja 10 000 natjecatelja koji treniraju u 156 klubova diljem Hrvatske a te brojke jasno ukazuju na veliku popularnost ovog sporta u Hrvatskoj.
Organizatori vjeruju da će i ove godine 13. Croatia Open pridonijeti još većoj popularizaciji karatea te ujedno i u pozitivnom svjetlu promovirati grad Rijeku kao domaćina ovog turnira.

 

Turnir će biti odredište najboljih svjetskih karatista koji će ovdje doći kako bi testirali svoju spremnost za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Španjolskoj studenom ove godine.

Stignu se prijaviti svi koji još to nisu učinili jer prijave traju do petka, 04.10.2013. a ostale čitatelje pozivamo da u što većem broju daju potporu našim borcima i budu dio jednog velikog sportskog događaja.

 

Za sve one koji neće biti u prilici osobno doći na 13. Croatia Open mi ćemo se pobrinuti da u najkraćem roku dobijete izvješća, rezultate i fotografije.

  •  
2768
Kategorije: Karate
Tagovi: Karate, Borilačke vještine, Ana Škunca, Marija Škunca, ,
Najpopularnije
Najnovije