Autor: Admin
Datum objave: 09.05.2013
Komentari:
0,00


4.ČIGRA LIMAČ KUP I 1.ČIGRA OPEN

Izvješće

U nedjelju 28. travnja u organizaciji TK Čigra održano je najveće natjecanje u regiji za najmlađe uzraste taekwondo sportaša 4.Čigra Limač Kup i 1.Čigra Open.

 

U Prirodoslovnoj školi Vladimir Prelog, okupilo se 620 natjecatelja u dobi od 5-12 godina iz 44 kluba Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH. Prilika je to bila za najmlađe sportaše i one s malo ili bez natjecateljskog iskustva da naprave svoje prve korake. Natjecanje se odvijalo u sportskoj borbi i disciplini KICK. Uz brojne uzvanike, najglasniji navijači malih sportaša ipak su bili roditelji, braća, bake i djedovi koji su glasnim navijanjem bodrili sve natjecatelje s tribina.

 

Toplim riječima podrške i ohrabrenja, ali i pohvala organizatorima obratili su se prilikom otvaranja natjecanja: prof.dr.sc. Dragan Primorac (jedan od prvih nosilaca crnog pojasa u Hrvatskoj i bivši ministar znanosti obrazovanja i športa), Davor Bernardić (predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba), prof.dr.sc. Rajko Ostojić (ministar zdravlja) koji je ujedno i otvorio natjecanje riječima „U zdravom tijelu zdrav duh. Izuzetno mi je drago vidjeti ovoliko djece na ovakvom tipu natjecanja. Organizatorima TK Čigri čestitam na uspješnoj organizaciji, a svima vama želim što uspješnije natjecanje.", Ljiljana Peršinec (predsjednica MO „Gornja Kustošija“) i Daniel Mlađenović (predsjednik MO „Ban Keglević“). Otvaranju su također nazočili i brojini predstavnici donatora i sponzora.

 

Specifičnost je ovog natjecanja i prijelazni pehar koji će preći u trajno vlasništvo kluba koji tri godine za redom bude ukupni pobjednik Čigra Limač Kup-a i Čigra Open-a. Zbog velikog interesa klubova sudionika 3.Čigra Limach Kupa , organizatori su ove godine proširili natjecanje s prvim izdanjem Čigra Open-a, natjecanjem za mlađe kadete po pravilima HTS-a. Ukupni pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je TK Ljubija iz Bosne i Hercegovine. Čestitamo!

 

"Presretni smo organizacijom. Kao relativno mlad klub već četvrtu godinu organiziramo ovo međunarodno natjecanje koje je po svim kriterijima najveće u regiji. Čigra Open je samo dodana vrijednost i svakako da ćemo rasti iz godine u godinu. Sada nam slijedi kratak odmor pa krećemo u organizaciju 5. jubilarnog Čigra Limač Kup-a kao i drugog izdanja Čigra Open-a. Svakako se iduće godine zbog velikog interesa selimo u veću dvoranu, ali pripremamo i brojna nova iznenađenja za male borce. Zahvaljujem se svim klubovima i natjecateljima na suradnji" izjavio je predsjednik organizacijskog odbora natjecanja Danijel Bursać, dr.med.

1455
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije