Autor: A.B.
Datum objave: 04.11.2013
Komentari:
0,00


ABDUSALAMOV NA INTENZIVNOJ NJEZI

Ruski borac je podvrgnut mumjetno izazvanoj koimi

Team Abdusalamov izjavio je za BoxingScene.com da je u nedjelju njihov teškaš  Magomed Abdusalamov (18-1, 18KOs) zaprimljen na intenzivnu njegu u bolnici St. Luke's-Roosevelt u New York- u- Trenutno je stabilno no i dalje je u medicinski izazvanoj komi. Cijeli boksački svijet prati razvoj ovog događaja u nadi da će se veliki borac što prije oporaviti od pretrpljenih ozljeda.   

 

Meč koji je bio povod ovom razvoju situacije održan je proteklog vikenda u New Yorku. Završio je tragično po teškaša  Magomed Abdusalamov.

 

Ruski borac je u 32-godišnji života i iza sebe ima podužu karijeru koja broji 19. profesionalnih borbi i ovaj put je doživio prvi poraz. Stoga je ova vijest još strašnija. Bolji je od njega nakon deset odrađenih rundi prema procjeni sudaca bio Kubanac Mike Perez.

 

Abdusalamov je tijekom borbe pretrpio lom nosa i ruke, a tijekom noći njegovo se zdravstveno stanje neočekivano pogoršalo nakon snažnih glavobolja. Uzrok tomu je ugrušak krvi koji se naknadno stvorio te su ga liječnici odlučili staviti u stanje umjetno izazvane kome kako ne bi došlo do većih problema..

 

Smatraju da će se tako lako stabilizirati njegovo stanje, no u ovom trenutku nije poznato koliko mu je ozbiljno ugrožen život.

 

Croring team mu želi brz oporavak i da se što prije vrati u ring.

 

 

2081
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Zdravlje
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije