Autor: mi
Datum objave: 08.01.2020


Adesanya brani UFC-ov naslov protiv Yoela Romera koji je izgubio zadnje dvije borbe

Israel Adesanya (18-0, 7-0 UFC) pojas UFC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji prvi će put braniti protiv Yoela Romera (13-4, 9-3 UFC).

‘The Last Stylebender’ je informaciju podijelio s Arielom Helwanijem, a meč bi se trebao održati 8. ožujka na UFC-u 248 u Las Vegasu.

30-godišnji Nigerijac s novozelandskim državljanstvom prvo je u travnju prošle godine osvojio privremeni nalsov pobijedivši jednoglasnom odlukom Kelvina Gasteluma, a zatim je u meču za ujedinjenje u listopadu u drugoj rundi nokautirao prvaka Roberta Whittakera.


42-godišnji Romero dobio je borbu za naslov iako je izgubio zadnje dvije i tri od zadnje četiri borbe.

Kubanac je prvi poraz u UFC-u doživio u srpnju 2017. kada je na bodove poražen od Roberta Whittakera u borbi za privremeni naslov. Zatim je nokautirao Lukea Rockholda u borbi u kojoj bi osvojio naslov privremenog prvaka da nije bio pretežak. Novu priliku da osvoji pojas dobio je u lipnju 2018., ali je bio pretežak za borbu sa sada punopravnim prvakom Whittakerom i izgubio podijeljenom odlukom. U zadnjem meču prošlog kolovoza izgubio je jednoglasnom odlukom od Paula Coste.

647
Kategorije: MMA
Tagovi: Yoel Romero, Israel Adesanya
Najpopularnije
Najnovije