Autor: mi
Datum objave: 08.03.2020


Adesanya: Ja sam se pokušavao boriti, a Romero je samo stajao kao glupan

Israel Adesanya na UFC-u 248 u Las Vegasu prvi je put obranio naslov prvaka u kategoriji do 84 kilograma.

U razočaravajućem meču ‘Stylebender’ jednoglasnom odlukom sudaca nakon 5 rundi pobijedio je Yoela Romera. 

Kao ni Kelvin Gastelum prije njega, Romero je još jedan vrhunski hrvač koji nije išao hrvati s nigerijsko-novozelandskim borcem koji je u MMA došao iz kick boksa. Osim par pokušaja, 42-godišnji Kubanac sudjelovao je u slabom kick boks meču s braniteljem naslova. Romero je na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. osvojio srebro u hrvanju slobodnim stilom.


Adesanya za lošu borbu krivi isključivo Romera.


“Nakon borbe bio sam razočaran time što moj plesni partner nije došao plesati. Kelvin Gastelum me prisilio da se borim, Robert Whittaker je išao naprijed. Za tango je potrebno dvoje. Ja se pokušavam boriti, a on samo stoji tamo kao: Ajde, ajde. To je glupo” izjavio je Adesanya na press konferenciji nakon priredbe.


Romero je borbu počeo stajavši na sredini kaveza. Ipak, on je zadao najozbiljniji udarac u prvih 5 minuta pogodivši prvaka  lijevim krošeom.

“U prvoj rundi sma primio njegov najbolji udarac. To je jedina runda koju bi mu dao. On ima dobru pokerašku facu. Zaigran je, ali njegove noge ne lažu. Ja nikad nisam bio u dosadnoj borbi. Čak ni u petoj rundi kad sam mislio da će očajnički krenuti naprijed ništa. Za tango je potrebno dvoje, a ja sam jedini bio voljan plesati.”


“Ako želite uzeti pojas dođite ga uzeti. Ja neću krenuti na vas, jeste li glupi? Ja sam zadovoljan svojim fokusom. Tako on lovi ljude – postane im dosadno. Moji treneri su mi rekli da moram biti usredotočen 25 minuta i to sam i bio. Na kraju sam pobijedio, dao sam sve od sebe. Iako sam imao lošu večer pobijedio sam 3. na svijetu.”


Očekuje se da će se Adesanya u sljedećoj obrani naslova boriti s Paulom Costom.

Romeru je ovi bio treći uzastopni i četvrti poraz u zadnjih pet mečeva.




Foto: Esther Lin
1237
Kategorije: MMA
Tagovi: Yoel Romero, Israel Adesanya
Najpopularnije
Najnovije