Autor: mi
Datum objave: 02.10.2019


Adesanya želi borbu s Miočićem

Od dolaska u UFC Israel Adesanya skreće pažnju na sebe kako nastupima u oktogonu tako i izjavama.

Neporaženi 30-godišnji Nigerijac s novozelandskim državljanstvom ovog se vikenda na stadionu u Melbourneu bori za ujedinjenje naslova prvaka u srednjoj kategorji s Robertom Whittakerom.


'Stylebender' i njegov trener Eugene Bareman već gledaju dalje. Adesanya je već iskazao interes za okršaj s vladarom poluteške kategorije Jonom Jonesom, a sada je voljan i preskočiti tu kategoriju i ići na prvaka u teškoj kategoriji Stipu Miočića.


Nigerijac se kao teškaš već borio u kick boksu. 2015. na Novom Zelandu je osvojio turnir osmorice koji se održao u jednoj večeri nokautiravši protivnike u četvrtfinalu i polufinalu.




"Ako pričaju o tvojoj superborbi onda preskoči polutešku i idu odmah u tešku. To nije nitko napravio. Mislim da bi Stipe bio taj s kojim bih volio da se boriš" izjavio je Bareman tijekom zajedničkog intervjua za Submission Radio.


"Da, definitivno" složio se Adesanya. "Sviđa mi se kako razmišlja. Ali, ne zalećimo se."


Bareman misli da će njegov borac uskoro postati najveća UFC-ova zvijezda, veća i od Conora McGregora.


"Naša očekivanja su visoka. Velika su koliko je velik UFC. Kad Israel osvoji ovaj pojas mislimo da će postati najveća UFC-ova zvijezda. U svakom slučaju najveća aktivna zvijezda. Znam da postoji jedna zvijezda koja je na klupi (Conor McGregor), ali isto tako znam da je Israelov cilj postati veća zvijezda od njega."


Adesanya misli da je to vrlo moguće i kaže da iza sebe ima i svoju domovinu koja u ovom trenutku broji preko 200 milijuna stanovnika.


"Mislim, mi nismo u istoj kategoriji, ali ja dolazim do njegovih brojki. I ja ih nisam ganjao to je došlo prirodno. Brojke ganjaju nas. Cilj je nastaviti pobjeđivati, zadržati istu energiju. I vi zaboravljate Nigeriju. Zemlju sa 190 milijuna stanovnika, a oni stoje uz svoje. Mi dolazimo. Polako, ali dolazimo."



1223
Kategorije: MMA
Tagovi: Stipe Miočić, Israel Adesanya
Najpopularnije
Najnovije