Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 25.11.2016


Agron Preteni: Finale Emkić-Preteni zanimao bi cijelu regiju

Agron Preteni priprema se za nastup na turniru osmorice na Europskom K-1 Grand Prixu u Tuzli.

Od spuštanja u kategoriju do 85 kilograma 26-godišnji Splićanin ne zna za poraz i jedan je od favorita za osvajanje turnira.

Preteni je prvu borbu na novoj težini odradio u Spaladium Areni u svibnju prošle godine kada je remizirao s Denisom Marjanovićem. Potom je u Podstrani prekidom pobijedio Mitra Nikolova, da bi u debiju za W5 u Beču nokautirao Labinota Zekaja. U svojoj drugoj borbi za rusku promociju u Zagrebu je osvojio naslov europskog prvaka pobjedom protiv Rumunja Bogdana Nastasea.


U četvrtfinalu tuzlanskog K-1 Grand Prixa čeka ga Poljak Radoslaw Paczuski.


"On diže težinu. Protiv Kyshenka se borio na težini od 80 kilograma. Po onome što sam vidio na početku borbe se jako puno kreće, ali kako borba odmiče gubi snagu, pa pretpostavljam da će tako biti i u našem meču. Nema se tu puno više od toga za reći osim da idem na pobjedu" izjavio je Preteni za Cro Ring.




- Tko će ti biti najveći konkurenti za osvajanje naslova?
 
"Igor Emkić je na drugoj strani ždrijeba i on je najizgledniji kandidat za finale. On je već duže vremena na ovoj težini i etablirano je ime u kategoriji do 85 kilograma. Ja sam dosta novi u ovoj  kategoriji, ali mislim da bi finale Emkić-Preteni zanimao cijelu regiju. Opasan je i Vasil Ducar. Čeh koji se borio i na beogradskom K-1 Grand Prixu. Tada je nastupio na 95 kilograma, sada skida kile i vidjet ćemo u kakvom će biti izdanju u BiH. Ostale, iskreno, ne poznajem previše. "


- Na koliko si kilograma trenutno i s kim spariraš u priprema za K-1 Grand Prix?

"Imam 88 kilograma, tako da imam još malo za skinuti i to neće biti nikakav problem. Najviše spariram s Tonijem Milanovićem, uskače i Matijas Barić koji se oporavio od ozljede, te Andrija Lekić, a pomaže mi i Luka Tomić. Za Tuzlu krećemo dva dana prije turnira."




- Znaš li kada ćeš braniti W5 naslov osvojen u lipnju?

"U kontaktu smo s W5, ali želimo se u potpunosti posvetiti ovom K-1 turniru. Razgovarali smo i oni definitivno planiraju obranu naslova za sljedeću godinu, ali detalje ćemo dogovoriti nakon Tuzle."






Foto: W5

2426
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: K-1, Agron Preteni
Najpopularnije
Najnovije