Autor: Admin
Datum objave: 01.05.2012
Komentari:
0,00


ANA, LUCIJA I PETRA OTPUTOVALE NA EUROPSKO PRVENSTVO

Manchester 2012

Hrvatska taekwondo reprezentacija danas je ujutro otputovala iz Zagreba za Manchester gdje se od 03.-06.05.2012. održava europsko seniorsko prvenstvo.

 

Hrvatsku ekspediciju čini ukupno 11 natjecatelja, šest seniorki i pet seniora među kojima se krije nekoliko kandidata za odličja. Ipak, treba biti oprezan i ostati čvrsto na zemlji jer će prvenstvo starog kontinenta u olimpijskoj godini mnoge velesile poput Velike Britanije, Turske ili Španjolske iskoristiti kao posljednju provjeru prije olimpijskih igara.

 

Ana i Lucija Zaninović su aktualne svjetska i europska prvakinja i mnogi od njih očekuju najviše stepenice pobjedničkog postolja, no treba uzeti u obzir da one vrhunac forme tempiraju za London i da im je Manchester jedan jaki turnir na kojem treba isprobati nove tehnike i prije svega ostati zdrav.

 

 

 

„Najvažnije je da budem zdrava i raspoložena, a onda mogu i do finala. Konkurencija je zaista jaka, u mojoj konkurenciji je Španjolka Brigitte Yague, jedna od najboljih u povijesti.  Budem li raspoložena mogu pobijediti bilo koga, ali sam svjesna da ima puno cura od kojih mogu i izgubiti. Nama europsko nije prioritet jer nam vrhunac mora biti u Londonu. Dobro radimo, dobro treniramo, a rezultati će nadam se doći sam po sebi kao plod mukotrpnog rada.“

 

Petra Matijašević je u karijeri osvojila puno odličja na jakim međunarodnim turnirima, Univerzijadi, prvoj olimpijadi borilačkih sportova, ali još uvijek čeka medalju sa europskog ili svjetskog prvenstva i u Manchesteru vidi svoju priliku za naplatu svih odricanja i oporavaka nakon pet operacija koljena.

 

Taekwondo je jedan od najtrofejnijih ljetnih olimpijskih sportova u hrvatskoj povijesti sa dvije olimpijske medalje, dva svjetska zlata i još pregrštom svjetskih i europskih odličja. Filip Grgić i Ana Zaninović rijetki su koji su imali čast ponijeti naslov svjetskih prvaka, uz rukometaše, vaterpoliste, Blanku Vlašić, Nikolaja Pešalova, četverac na pariće, Fantelu i Marenića te Borasku i Frankovića…… Njihove uspjehe na kraju 2011. godine prepoznao je i nagradio HOO koji je Anu Zaninović proglasio najboljom hrvatskom sportašicom, a Tonija Tomasa najboljim trenerom u Hrvatskoj.

2104
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo, HTS, Ana Zaninović, Lucija Zaninović
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije