Autor: sd
Datum objave: 26.10.2014


Ana Zaninović 5. u Manchesteru, Zubčić i Grgić ispali u prvom kolu

Posljednjeg dana taekwondo Grand Prix turnira u Manchesteru na tatami je izašlo troje hrvatskih predstavnika, Ana Zaninović, Martina Zubčić i Filip Grgić no svi su ostali bez medalje.

Malo razloga za zadovoljstvo ima tek Ana Zaninović koja je petim mjestom osvojila 8,64 boda u borbi za olimpijske igre Rio 2016. Splićanka je u prvom kolu bila slobodna, u drugom  je slavila protiv Diane Lare iz Meksika 12:6 da bi je u borbi za medalju još jednom zaustavila Japanka Mayu Hamada koja nikako ne leži starijoj sestri Zaninović. Hamada inače nastupa u kategoriji do 62 kilograma, a na ovakvim grand prix natjecanjima spušta kilažu do olimpijske kategorije 57 kilograma dok Ana diže iz svoje kategorije do 53 kilograma. Japanka je Anu zaustavila i na prošlom grand prix turniru u Kazahstanu, ali i na olimpijskim igrama u Londonu. 


U istoj kategoriji je nastupila i Martina Zubčić koju je u prvom kolu zaustavila Meksikanka Jessica Chavez na zlatni bod nakon što je u regularnom dijelu borbe rezultat bio 6:6. 


Sličnu sudbinu podijelio je i Filip Grgić kojeg je u prvom kolu kategorije do 68 kilograma zaustavio Kim Hun iz Koreje rezultatom 4:8.
Hrvatska reprezentacija je tako ostala na brončanoj medalji Lucije Zaninović koja je jedina ove godine stigla do medalje na tri grand prixa. U Kazahstanu je bila zlatna, a u Manchesteru brončana. Pred hrvatskim natjecateljima je nastup na jubilarnom 20 Croatia openu u zagrebačkoj Areni nakon čega će Ana i Lucija Zaninović krenuti put Meksika na finalni Masters osam najboljih na svijetu. 


 Ana Zaninović, TK Marjan, SF-57kg (29)
1. kolo: slobodna
2. kolo: Diana Lara (MEX) 12:6
3. kolo: Mayu Hamada (JPN) 5:10
plasman: 5. mjesto (WTF: 8,64 boda)

Martina Zubčić, TK Dubrava, SF-57kg (29)
1. kolo: Jessica Chavez (MEX) 6:7 z.b.

Filip Grgić, TK Metalac, SM-68kg (28)
1. kolo: Kim Hun (KOR) 4:8


1333
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Ana Zaninović, Martina Zubčić
Najpopularnije
Najnovije