Autor: sd
Datum objave: 27.10.2015


Ana Zaninović srebrna u Kazahstanu

Članica splitskog Marjana Ana Zaninović osvojila je srebrno odličje i šest bodova na G1 turniru u Kazahstanu u Almatyu u kategoriji do 53 kilograma.

Ana je unatoč brojnim ozljedama ove godine u neizvjesnoj borbi za direktan plasman na olimpijske igre u Rio de Janeiru i svaki bod koji osvoji je od presudne važnosti. Splićanka je u prvom kolu slavila protiv domaće predstavnice Gulzhaine Mukhtarove 15:3, u drugom je bila bolja od Saniye Kembil 11:3, a u polufinalu slavila protiv neugodne Zariye Kosimove iz Uzbekistana koja je prije toga izbacila Aninu direktnu protivnicu Floriane Liborio iz Francuske kao i  Luciju Zaninović. U finalu je sa 8:5 Anu pobijedila svjetska viceprvakinja Huang Yun Wen.

Pred Anom su još tri turnira, Croatia open, Pariz open i Maroko open u kojima treba nadoknaditi 3.7 bodova prednosti Nikite Glasnović koja je trenutno na šestom mjestu olimpijskih ljestvica, a nakon toga početkom 12. mjeseca slijedi finalni grand prix u Meksiku gdje će pasti konačna odluka o putnicima u Brazil. 


804
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Ana Zaninović, TK Marjan
Najpopularnije
Najnovije