Autor: mi
Datum objave: 06.05.2018


Ante Delija slavio u Japanu

Ante Delija (15-3) pobijedio je u prvoj borbi u Zemlji izlazećeg sunca.

Dubrovački teškaš vratio se nakon dvije i pol godine pauze zbog ozljede na RIZIN-u 10 u Fukuoki protiv prethodno neporaženog Brazilca Ricarda Prasela (9-1).

'Walking Trouble'  pobijedio je brazilskog dvometraša jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde.


Brazilac je odmah na startu borbe krenuo na double-leg rušenje. Delija ga zaustavlja i udara koljenom u tijelu iz klinča. Nakon 90-ak sekundi borba seli u parter. Delija je gornji i povremenu udara dok Prasel traži priliku za submission. Nakon povratka na noge Dubrovčanin je aperkatom poslije kombinacije 1-2 ozbiljno uzdrmao protivnika koji očajnički ide na rušenje u čemu uspjeva. Prasel traži priliku kako bi uhvatio protivnikovu ruku ili nogu.

U drugoj rundi slična priča. Prasel ide na rušenje, odličan sprawl Delije nakon kojeg zadaje nekoliko jakih udaraca u glavu u parteru. Brazilac s leđa pokušava prisiliti na predaju hrvatskog borca, koji udara iz gornje pozicije. Prasel je u nekoliko navrata zaprijetio laktom iz donje pozicije, ali rundom dominira Delija.


'Alemao' odmah na startu treće runde uspijeva odvući Deliju u parter gdje se ponavlja osta priča. Hrvatski teškaš pokušava udarcima iz gornje pozicije, Brazilac traži priliku za submission. U zadnjoj minuti sudac ih vraća na noge. Delija zaustavlja novi pokušaj rušenja, pogađa protivnika koljenom u tijelo i baca ga na pod, te slijedi u parter gdje su dočekali i kraj borbe.



1761
Kategorije: MMA
Tagovi: Ante Delija, Rizin FF
Najpopularnije
Najnovije