Autor: mi
Datum objave: 04.05.2019


Ante Verunica novi prvak Hrvatske u low kicku, Luka Žuljević obranio naslov

Tjedan dana nakon što je boksao na Prvenstvu Hrvatske u boksu, Ante Verunica nastupio je i na seniorskom prvenstvu u low kicku u Opatiji.

Pit Bullov borac, koji je 2016. osvojio naslov u K-1, do naslova prvaka je došao s tri pobjede. U četvrtfinalu je eliminirao Seana Šturbeja, u polufinala aktualnog prvaka u K-1 Antu Širića, a u finalu s 3:0 Davora Krstulovića.


Najjača konkurencija bila je u kategoriji do 91 kilograma gdje su bila petorica podjednakih boraca. 


Naslov prvaka obranio je aktualni europski prvak u ovoj disciplini Luka Žuljević. Borac Uni Renta u polufinalu je pobijedio imenjaka Luku Žuljevića iz Pit Bulla, a u finalu još jednog europskog prvaka Tonija Ćatipovića.


Kao i na prvesntvu u disciplini K-1 u finalu kategorije do 86 kilograma našla su se braća Jaman. Ovog puta Petar je prepustio pobjedu bratu Luki.


Marko Čižmić osvojio je naslov u kategoriji do 81, dok je Ante Buzov pobjedom protiv Ivana Letice postao državni prvak u kategoriji do 75 kilograma.


Petar Mušura novi je prvak u kategoriji do 71 kilograma, a Borna Bilandžić koji je još uvijek junior postao je prvak u kategoriji do 67 kilograma. Prošlogodišnji pobjednik u ovoj kategoriji Andrej Kedveš na kraju nije nastupio na prvenstvu jer se nije dovoljno oporavio od ozljede šake.


Roko Doždor obranio je titulu u kategoriji do 63.5 kilograma, Luka Miklečić prvi je u kategoriji do 60, a Nikola Josipović u kategoriji do 57 kilograma.


U ženskoj konkurenciji prvakinje Hrvatske postale su Lucija Regvat (-52 kg), Karmela Makelja (-56kg), Tihana Ulaković (-60 kg), Kristina Mikec (-65kg), Helena Jurišić (-70kg) i Lucija Bilobrk (+70).


Održano je i također juniorsko prvenstvo u kick lightu, light contactu za starije kadete i point fightingu za mlađe kadete.


Kompletne rezultate možete pogledati na: http://kickboxing.com.hr/Tournament/hrvatsko-prvenstvo-u-pf-km-lc-ks-kl-jun-lk-sen/Results/149?dg=539



1860
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: HKBS
Najpopularnije
Najnovije