Autor: mi
Datum objave: 07.02.2018


Antidopinška agencija potrošila 600 tisuća funti na Furyjev progon

Britanska antidopinška agencija (UKAD) potrošila je 600 000 funti (5 033 669 kuna) na slučaj protiv Tysona Furyja.

Komisija je 10 posto svog godišnjeg budžeta potrošila na dokazivanje tvrdnje da je bivši IBF, IBO, WBA i WBO prvak svijeta u teškoj kategoriji u veljači 2015. bio pozitivan na zabranjeni steroid nandrolon.

Fury je za pozitivan nalaz okrivio konzumaciju mesa nekastrirane divlje svinje.

Krajem prošle godine boksač se nagodio s UKAD-om i prihvatio dvogodišnju suspenziju datiranu unatrag. UKAD je prvotno želio četverogodišnju suspenziju.


Nagodba nije predstavljala nikakvo iznenađenje, jer je UKAD u studenom otkrio da mu prijeti bankrot u slučaju duge parnice s Tysonom i Hughiejem Furyjem koji je također optužen za korištenje nedozvoljenih sredstava.


No, odbijaju tvrdnje da je potencijalna tužba bila uzrok nagodbe kojom Fury može nastaviti karijeru. 

Nadležno tijelo British Boxing Board of Control (BBBofC) prošlog mjeseca izdao je bivšem prvaku licencu i uklonio posljednju prepreku za povratak u ring koji je planiran za travanj.


Vrijedi ponoviti da je boksač bio pozitivan na testu napravljenom u veljači 2015., a informacije o njemu su objavljene tek nakon borbe s Vladimirom Kličkom u studenom 2015. Fury se zbog više problema, uključujući depresiju, nije borio od tada.


Sva četiri pojasa koja je Fury osvojio protiv Klička bit će ulog u borbi između Anthonyja Joshue i Josepha Parkera 31. ožujka u Cardiffu.





Foto: Alex Morton
547
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, doping
Najpopularnije
Najnovije