Autor: mi
Datum objave: 31.10.2014


Artem Levin: Filmovi s Van Dammeom odveli su me u dvoranu

Gloryjev prvak u srednjoj kategoriji Artem Levin bez sumnje jedan je od najboljih kick boksera na svijetu.

U karijeri je ostvario 50 pobjeda u kick boksu od čega 33 nokautom, poražen je pet puta i ima jedan neodlučeni meč. Deset puta je osvajao naslov svjetskog amaterskog prvaka u tajlandskom boksu. Osvajao je i WBC-ev Muay Thai naslov, a bio je i It's Showtimeov prvak u kategoriji do 77 kilograma. Ima i jedan nastup i pobjedu u profesionalnom boksu.


Liverkick napravio je intervju s ruskim „Lavom“ i prenosimo vam najzanimljivije dijelove.

- Kako ste dobili nadimak Lion?


„Lev je lav na ruskom. Tako me zovu od djetinjstva. To mi je postalo borilačko ime nakon što sam osvojio prve profesionalne naslove. Čitao sam i vidio mnoge nevjerojatne stvari o lavovima. Sada sam ja lav ili bar imam lavlje srce."


- Kada ste ušli u svijet borilačkih vještina i jeste li mogli pomisliti da će te s 27 godina biti Gloryjev i višestruki svjetski prvak? Također, kada ste počeli plesati na ulasku u ring? Vaši izlasci su vrlo zabavni.


„Počeo sam trenirati tajlandski boks s 10 godina. Moja braća su me oduvijek pripremala za boksačku karijeru. Govorili su mi da je boks moja sudbina, tako da sam oduvijek znao da ću postati prvak. Čak i nakon što poslije prve tri godine treninga nisam mogao osvojiti ništa, cijenio sam rad svoje braće i to što su me odgajali kao pobjednika. Pokušavam se opustiti i uživati u meču. Filmovi s Van Dammeom odveli su me u dvoranu. Jedna od najboljih scena bila mi je iz filma Kickboxer u kojoj on pleše u baru na Feeling So Good Today. Dok ulazim u ring jako se dobro osjećam jer znam da će Lav imati zabavan lov. Bilo bi mi drago kad bi jean Claude došao na moju borbu."

- Nismo čuli puno o Vama otkad ste osvojili Last Man Standing turnir. Što se događalo u međuvremenu?


„Osvojio sam prvenstvo Rusije u kolovozu. Uzeo sam mali odmor nakon sjajnog turnira, a morao sam riješiti još neke stvari. Ponovno se vraćam u igru, gladan sam i spreman za borbe."

- Kakvo je Vaše mišljenje o prvoj borbi s Joeom Schillingom, pogotovo o ekstra rundi i što ste promijenili u revanšu kako bi bili sigurni da se ne ponove stvari iz prvog meča. Biste li se voljeli još jednom boriti s njim kako bi dokazali da je prva borba bila slučajnost?


„Upravo mi je ono što se dogodilo u prvoj borbi bilo motivacija za revanš. Svi su vidjeli što se dogodilo. Napravio sam grešku u drugoj rundi i Joe me kaznio. Iako sam mislio da sam dobio borbu otišla je u dodatnu rundu i suci su mi oduzeli pobjedu. Ali u biti sam sam si kriv. Bodovanje u Gloryju je zanimljiva priča. Mogu računati na bod zaostatka prije prvog zvona jer će oni pronaći način da mi ga nekako uzmu. Zato sam u revanšu protiv Joea bio spreman na sve. Od njegovih taktičkih i tehničkih iznenađenja do sudačkih iznenađenja. Želio sam pobijediti na način koji ne ostavlja nikakvu dvojbu. Joe je prilično dobar borac, hrabar i srčan. Uvijek ću ga podržavati u drugim borbama."

- Također se borite na IFMA-inim i SportAccord Muay Thai prvenstvima s kacigama, kickovima i punom opremom. Zašto se uspješan profesionalac poput Vas svake godine vraća na te turnire?


„Imam određene obveze prema Ruskom Muay Thai savezu. Ja sam kapetan ruske reprezentacije u tajlandskom boksu. Čast mi je voditi reprezentaciju i doprinositi razvoju Muay Thaija u Rusiji.“

- Gdje odrađujete većinu treninga?


„U domovini. Prokopyevsk je gradić u Sibiru. Moj trener je čovjek koji me odveo do moje prve pobjede na lokalnom amaterskom prvenstvu kad mi je bilo 13 godina. Bio mi je u kutu i kada sam osvajao prestižne profesionalne naslove i kada sam osvojio Gloryjev naslov. On mi je poput drugog oca. Trenutno sam u San Diegu u The Boxing Clubu.“

- Je li Vas Glory kontaktirao u vezi obrane naslova? Ima li netko s kim biste se voljeli boriti?


„Nije mi bitno tko je protivnik. Kako bi bili najbolji morate pobijediti najjače. Trenutno nismo u nikakvim pregovorima. Ne znam što ovolika pauza između priredbi znači. Ali budući je pojas moj otvoren sam za razgovore s asom u rukavu.“

- Joe Schilling borit će se u MMA meču na Bellatoru 131 protiv Melvina Manhoefa. Kako vidite taj okršaj?


"To će biti sjajna borba. Prednost je na Melvinovoj strani. Iskusniji je i vještiji u slobodnoj borbi. Bit će puno bolji u parteru. Joeova prednost je duži raspon ruku, trebao bi držati distancu i koristiti koljena. Trebao bi se oslanjati na sebe, biti fokusiran i držati se plana. Obojica mogu nokautirati jednim udarcem i to može donijeti zanimljivu borbu. Navijat ću za Joea i ići ću na meč. Ako treba pomoć u pripremama totalno sam za. Mi smo srodne duše. Imam puno poštovanja i prema Melvinu."


- I za kraj nekoliko kratkih pitanja.


Najjači udarač s kojim ste se borili: Yodsanklai Fairtex

Borac koji je imao najjači udarac nogom s kojim ste se borili: Yodsanklai Fairtex

Najteža borba: Tek slijedi
Omiljeni borac: Ernesto Hoost







1246
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Glory, Artem Levin
Najpopularnije
Najnovije