Autor: mi
Datum objave: 25.03.2016


Artem Levin: Glory mi je već drugi put oduzeo pojas koristeći suca

Artem Levin ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti Simona Marcusa.

Rus je na Gloryju 27 u Chicagu krajem veljače ostao bez naslova prvaka u srednjoj kategoriji, ali gubitak pojasa može zahvaliti katastrofalnom suđenju.

Nakon što ga je Marcus u prvoj rundi izbacio iz ringa sudac Al Wichgers mu je iz nekog razloga brojao, a potom i oduzeo dva boda zbog klinčanja, te je Levin u trećoj rundi odbio nastaviti borbu i diskvalificiran je.

Artem Levin u priopćenju je napisao da se ispričava fanovima koje je razočarao, ali da je samopoštovanje važnije od pobjede ili poraza.

"Suđenje je bilo čudno od samog početka. Nakon borbe sam pomislio da sam pretjerao i prerano završio borbu, ali nakon što sam ponovno odgledao borbu shvatio sam da sam bio potpuno u pravu."


"Sudac je bio nabrijan od početka, počevši s izmišljenim nokdaunom. Već drugi put su mi oduzeli pojas koristeći suca. Na turniru četvorice u Los Angelesu 2013. sudac mi je počeo brojati nakon udarca u rame u ekstra rundi. Tijekom te priredbe sudac mi je brojao i u prvoj rundi i još uzeo bod nakon obostranog klinčanja. Zato sam odlučio prekinuti borbu u trećoj rundi i izaći i prekinuti tu besmislicu." 




"Neki kažu da sam se trebao nastaviti boriti do posljednjeg zvona, ali taj sudac bi mi svejedno uzeo još jedan bod prije kraja i diskvalificirao me. Ja se oslanjam samo na sebe, sam odlučujem o svojoj sudbini i zato sam donio tu odluku. Brojni Amerikanci, Kanađani, brojne web stranice diljem svijeta me podržavaju. Siguran sam da sam ispravno postupio".


Što se tiče planova, Levin je rekao: "Dobivam puno prijedloga, ali trenutno sam pod ugovorom s Gloryjem. Budućnost će biti zanimljiva, vrijeme će reći hoću li više nastupati za njih. Ne bih sada to komentirao. Reći ću samo da je jedan od mojih glavnih ciljeva boriti se u Rusiji. Tijekom cijele karijere borim se u inozemstvu za strane promocije, sa stranim navijačima i stranim sucima. Sada bih se volio boriti za svoje fanove u svojoj zemlji protiv najboljih protivnika."


Simon Marcus prvu obranu naslova u srednjoj kategoriji ima na Gloryju 30 u Los Angelesu protiv Amerikanca Dustina Jacobyja. Priredba se održava 13. svibnja. Održat će se i turnir izazivača u poluteškoj kategoriji.







712
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Glory, Artem Levin, Simon Marcus
Najpopularnije
Najnovije