Autor: mi
Datum objave: 03.05.2020


Arum: Kaubojsko ponašanje Dane Whitea nikome ne donosi ništa dobro

Slavni boksački promotor Bob Arum kritizirao je odluku UFC-a da održi tri priredbe u Jacksonvilleu na Floridi u periodu od 9. do 16. svibnja.

88-godišnji Arum smatra da je Dana White trebao pokazati više opreza i razumijevanja za situaciju s pandemijom koronavirusa u SAD-u.

 

UFC je planirao održati priredbu već 18. travnja u Kaliforniji, ali je ona na intervenciju ESPN-a odgođena.


"Želim im  sreću. Samo se nadam da ne ugrožavaju ničije zdravlje. Ali ovakvo kaubojsko ponašanje nikome ne donosi ništa dobro."


Arum se planira vratiti organizaciji boksačkih priredbi najranije sredinom lipnja. Te priredbe održavale bi se bez prisustvva gledatelja.


"Tražimo razuman način da to održimo u Nevadi ili Kaliforniji. Radimo s tamošnjim komisijama, a razgovaramo i s teksaškom komisijom. Nastavit ćemo s organizacijom samo u slučaju da to bude sigurno za borce i sve uključene i uz odobrenje nadležne medicinske službe. Nećemo biti kauboji poput Dane Whitea. Ne želim u ovo miješati politiku, ali imam stvarno malo poštovanja prema Dani i onome što radi."


"Mislim da bi trebali slijediti ponašanje organzacija poput NBA-a i NFL-a. Primjerice, UFC je pokušao organizirati priredbu u travnju u Kaliforniji, ali su ih spriječili guverner i senatorica Feinstein tako što su otišli na ESPN i natjerali Danu da otkaže."


"Ispostavilo se da je jedan borac s te priredbe bio pozitivan na koronavirus (Lyman Good). Ako se nama dogodi nešto takvo i zaraza se proširi s naše priredbe to je loše za sve u sporti."


Foto: Mikey Williams


551
Kategorije: Boks
Tagovi: UFC, Dana White, Bob Arum
Najpopularnije
Najnovije