Autor: mi
Datum objave: 11.05.2020


Arum odgovara Crawfordu: Borci moraju shvatiti da u ovoj situaciji nema nezamjenjivih

Kompanija Boba Aruma planira početkom lipnja početi s boksačkim priredbama na ESPN-u.

Priredbe će se održavati čak dva ili tri puta tjedno na televiziji bez prisustva gledatelja.


"Počet ćemo u Nevadi i to na siguran način. Već smo sve dogovorili s hotelom, kontaktirali smo borce, svi će biti testirani, stavit ćemo ih u balon i održati te borbe. Zbog toliko ekstra posla i testiranja ograničit ćemo priredbe na četiri meča po priredbi" izjavio je Arum.


"Velike kuće poput ESPN-a trenutno nemaju sportskih prijenosa uživo, a vrhunski boks će privući veliki broj gledatelja".


Za razliku od UFC-a 249 nijedna od Top Rankovih priredbi neće biti pay-per-view. Obje kompanije imaju ugvor s ESPN-om.


Top Rank je zbog pandemije koronavirusa otkazao šest priredbi u SAD-u i Kanadi.

Promotori će u početku ostati bez novca koji bi zaradili prodajom ulaznica. Arum je istaknuo da će borci morati podnijeti dio tereta u novonastaloj situaciji i da će oni koji budu inzistirali na nerealnim plaćama jednostavno biti izostavljeni.


Čini se da se ova izjava odnosi na svjetskog prvaka u velteru Terencea Crawforda, koji je izjavio da mu ne pada na pamet pristati na manja primanja, već štoviše traži veću plaću ako će se boriti bez gledatelja, te na Teofima Lopeza koji kaže da se ne namjerava boriti dok ne završi pandemija.

Crawford, naime, ima ugovor po kojem mu pripada i dio zarade od prodaje ulaznica.


"Neki borci drugačije gledaju na stvari. Ako njihovi zahtjevi budu nemogući za ostvariti nakon razgovora s njima i ne budemo ih mogli koristiti njihovo mjesto zauzet će netko drugi. Nitko u ovoj situaciji nije nezamjenjiv. Drugim riječima, mi imamo oko 90 boraca koji se bore za nas. Puno boraca se bori za promociju Loua DiBelle ili Main Events Kathy Duve. Predviđam da će se borci boriti za mjesto na tim priredbama. Ako borac kaže: Ne, ne želim se boriti bez gledatelja. Morate me platiti više ili se neću boriti - to je u redu. Poštujem to. Ali, tada na red dolazi sljedeći. Nitko nije nezamjenjiv u ovom okruženju."


"Ako neki naš borac u ugovoru ima zagarantiranu minimalnu zaradu mi mu na kraju plaćamo dva ili tri puta više od tog minimuma. Nitko ih ne može prisiliti da se bore i nitko ne može natjerati promotora da koristi te borce. Morat ćemo koristiti borce koji imaju menadžere i koji shvaćaju situaciju u kojoj se nalazimo".


467
Kategorije: Boks
Tagovi: Bob Arum, Terence Crawford
Najpopularnije
Najnovije