Autor: mi
Datum objave: 09.01.2020


Arum: Pacquiao je, a ne Mayweather najbolji borac posljednjeg desetljeća

Manny Pacquiao ušao je u četvrto desetljeće u kojem je svjetski prvak.

Svjetski prvak u osam težinskih kategorija trenutno drži WBA ‘super’ naslov u velteru. Profesionalac je postao 1995. sa 16 godina, a prvi pojas svjetskog prvaka osvojio je 1998. u muha kategoriji.


Njegov bivši promotor Bob Arum smatra to jednim od razloga zbog kojih je ‘Pac-Man’, a ne Floyd Mayweather najbolji boksač u proteklom desetljeću.

41-godišnji Filipinac imao je odličnu 2019. u kojoj je u siječnju pobijedio Adriena Bronera, a zatim u srpnju neporaženom Keithu Thurmanu uzeo WBA pojas.

Boksači koji se spominju kao najbolji u zadenjem desetljeću uz Pacquiaoa i Mayweathera su Canelo i Andre Ward.

Mayweather je pobijedio i Pacquiaoa i Canela i usput zaradio daleko više od obojice.

Ali, Amerikanac se umirovio 2015. i vratio se u ljeto 2017. samo za borbu s UFC-ovim borcem Conorom McGregorom. Nakon pobjede se ponovno povukao, ali je nedavno najavio da ćemo ga ove godine opet vidjeti u ringu.

„Borac desetljeća? Ja bih rekao Manny Pacquiao zbog onoga što je odradio kroz cijelo desetljeće. Borio se redovno sa svim tim jakim protivnicima. On je bio taj koji je nosio boks kad se Mayweather umirovio ili se nije borio. Mislim da se nitko ni blizu ne može usporediti s Mannyjem po pitanju njaboljeg borca zadnjeg desetljeća” izjavio je Arum za Manila Times.


„Manny Pacquiao se i dalje bori. Bilo da se bori za Top Rank ili neku drugu promociju Manny Pacquiao je i dalje u ringu. On je očigledno najbolji borac posljednjeg desetljeća. Manny Pacquiao spada među velikane i takav će i ostati zapamćen.”




Foto: Mikey Williams
737
Kategorije: Boks
Tagovi: Floyd Mayweather, Manny Pacquiao
Najpopularnije
Najnovije