Autor: mi
Datum objave: 02.03.2020


Arum: Pulev odlazi na neprijateljski teritorij spreman prirediti iznenađenje

Anthony Joshua (23-1, 21 KO) 20. lipnja na novom stadionu Tottenham Hotspura brani WBA, WBO, IBF i IBO naslove u teškoj kategoriji protiv Kubrata Puleva.



To mu je prva obrana naslova otkako je u prosincu prošle godine u revanšu s Andyjem Ruizom vratio pojaseve koje je izgubio u prvom porazu karijere u lipnju.

38-godišnji Bugarin je obvezni IBF-ov izazivač, a jedini poraz u karijeri doživio je u svojoj prvoj borbi za naslov u teškoj kategoriji 2014. kada ga je u 5. rundi nokautirao IBF-ov prvak Vladimir Kličko.

S Britancem se već trebao boriti u studenom 2017., ali se ozlijedio i zamijenio ga je Carlos Takam.


Joshui će ovo biti prva borba na domaćem terenu nakon gotovo dvije godine. U rujnu 2018. na Wembleyu je u sedmoj rundi zaustavio Alexandera Povetkina.

"Nakon nekog vremena vraćam se u svoj grad. U sjevernom Londonu je izgrađen spektakularan stadion i čast mi je što ću dovesti boksačku zajednicu iz cijelog svijeta da svjedoči našem stvaranju pobijesti s prvom borbom za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji na tom stadionu. Pojasevi će ponovno završiti podignuti u zraku i ništa me neće spriječiti da dođem do pobjede " izjavio je 30-godišnji Britanac.


Pulev kaže da u London dolazi s namjerom da postane svjetski prvak: "Sretan sam što imam priliku pokazati svijetu koliko sam zapravo jak. Moja misija u životu oduvijek je bila osvajanje naslova svjetskog prvaka i 20. lipnja 2020. ostvarit ću svoju sudbinu."


"Kubrat Pulev je zaslužio svoj ranking i odlazi na neprijateljski teritorij spreman prirediti iznenađenje. Otkad je Top Rank potpisao Kubrata prošle godine vidim odlučnog teškaša koji je na misiji osvajanja naslova prvaka u teškoj kategoriji. On je već bio u ovoj situaciji i neće ga zaplašiti deseci tisuća Joshuinih fanova na stadionu Tottenham Hotspura. 20. lipnja će biti još jedna povijesna večer za tešku kategoriju."


Tottenhamov stadion ima kapacitet od 62 300 mjesta.



776
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Bob Arum, Kubrat Pulev
Najpopularnije
Najnovije