Autor: mi
Datum objave: 22.04.2019


Arum: Spenceu će reći da ne sluša te bijelce i da se ne bori s Crawfordom

Meč između WBO prvaka u velteru Terencea Crawforda i IBF-ovog prvaka Errola Spencea jedna je od najpoželjnijih borbi koje bi fanovi željeli vidjeti.

Crawfordov promotor Bob Arum tvrdi da do nje neće doći zbog Spenceovog savjetnika Ala Haymona, trenutno najmoćnijeg čovjeka u svijetu boksa.
Arum je pozvao sve ljubitelje boksa na bojkot Haymonovih Premier Boxing Champions priredbi dok ne pristane na meč za ujedinjenje naslova.

Arumov Top Rank ima ugovor s ESPN-om dok je PBC na Fox Sportsu i Showtimeu. Supromocije se događaju kad je riječ o izrazito unosnim borbama, a PBC smatra da Spence i Crawford još nisu dosegnuli tu razinu.

 

'Već vidim što će mu Haymon reći. Reći će mu: Spence slušaj me. Ne slušaj te bijelce, jer ako budeš slušao te bijelce oni će te gurnuti u provaliju. Brate slušaj mene. Mi smo dio bratstva. I ako ti kažem da se ne boriš s Crawfordom nemoj se boriti s Crawfordom. Točno to će mu reći" izjavio je Arum.


PBC je u ovom trenutku u pun boljoj poziciji od Top Ranka. Od velteraša pod ugovorom ima Mannyja Pacquiaoa, WBC-ovog prvaka Shawna Portera, WBA prvaka Keitha Thurmana, Dannyja Garciju i Marocsa Maidanu koji je nedavno najavio povratak.
S druge strane Crawfordove su opcije puno tanje.


Potpredsjednik korporativnih komunikacija PBC-a Tim Smith nije iznenađen Arumovim izjavama. Shvaća da je pod pritiskom da dogovori Crawfordu veliku borbu, a opcije su mu Egis Kavaliauskas i Alexander Besputin koji su nepoznati široj publici.

"Ovo sve smrdi na očaj. Sramotno, zaista. Do borbe će doći u pravo vrijeme."


Sličnog je mišljenja i direktor Mayweather Promotionsa Leonard Ellerbe, koji blisko surađuje s Haymonom. Sam Haymon rijetko se pojavljuje u javnosti, a gotovo je nemoguće pronaći neku njegovu izjavu iako je menadžer/savjetnik više od stotinu boksača.


"Garantiram vam da mu ti komentari neće pomoći ni na koji način" izjavio je Ellerbe za Yahoo Sports.


"To vam garantiram. Razumijem da ne možete semo sjediti i čekati, ali ne možete srati po nekome i onda odmah pokušati dogovoriti posao s tom osobom. On je potpuno izgubio razum. U ovom trenutku, malo tko osim 300 do 400 000 boksačkih fanova zna Crawforda i Spencea. Ako želimo podići ovaj sport na višu razinu svi moramo zajedno raditi i sagledati širu sliku. Borbe se ne događaju zato što Bob Arum skače i urla jer se jednog dana probudio i shavtio da svom momku ne može dogovoriti veliku borbu."


"Složili bi se sa mnom kad kažem da je borba Wilder-Fury bila vrlo uspješna i ljudima se svidjela i htjeli su ih vidjeti opet. Do revanša nas je dijelilo tjedan dana i pogodite što se onda dogodilo? Došli su Bob Arum i Top Rank i potpisali ugovor s Furyjem i završili priču oko revanša. Mislim da je Bob učinio sve što je mogao da to sjebe."


568
Kategorije: Boks
Tagovi: Bob Arum, Terence Crawford, Errol Spence Jr.
Najpopularnije
Najnovije