Autor: mi
Datum objave: 04.08.2017


Arum: UFC nas je naučio da poraz nije smrtna kazna

Promotor Bob Arum na press konferenciji je morao odgovarati na pitanje zašto je svojoj zvijezdi Vasylu Lomachenku za obranu naslova svjetskog prvaka odabrao protvnika koji je poražen u zadnjoj borbi.

Miguel Marriaga je u travnju izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom od Oscara Valdeza u borbi za WBO pojas u perolakoj kategoriji. Za sljedeću borbu podigao se u kilaži i izazvat će WBO prvaka u superperolakoj kategoriji Lomachenka. On je izabran nakon što su propali pregovori za revanš s Orlandom Salidom koji je porazio Ukrajinca u njegovom drugom profi meču.




Bob Arum se poslužio usporedbom s UFC-om i MMA-om gdje tradicionalno borci nisu toliko kritizirani nakon poraza i poraz ih obično neće ozbiljno unazaditi u karijeri dok god se dobro bore. Taj stav je izgubljen u suvremenom boksu.

"UFC nas je naučio da poraz nije smrtna kazna. Ako momak izgubi borbu, a poražen je herojski i dao je svojih sto posto, ljudi će ga željeti ponovno vidjeti i možete ga vratiti. Izgubio je od Valdeza, ali se borio vrlo, vrlo hrabro. Borba je bila izjednačena i hrabro se borio."

"Suci mu nisu dali pobjedu protiv Valdeza, ali svi su ga hvalili za sjajnu izvedbu. I to moramo raditi sve više i više u boksu. Ne možemo otpisivati borce zato što su izgubili borbu, posebno ako su bili hrabri u porazu."


790
Kategorije: Boks
Tagovi: UFC, Boks, MMA, Bob Arum
Najpopularnije
Najnovije