Autor: mi
Datum objave: 24.09.2019


Askren: 22-oje UFC-ovih boraca palo je na doping testu u zadnjih 6 mjeseci

Ben Askren na svom podcastu skrenuo je pažnju na broj boraca koji su u posljednjih pola godine pali na doping testu.

“Gledam na USADA-inoj stranici i 22 MMA borca pala su na doping testu u zadnjih šest mjeseci. Zapravo u malo manje od šest mjeseci, gledao sam od prvog travnja do danas.”


“22 borca. UFC na rosteru ima samo 500 boraca. To znači da je u razmaku od šest mjeseci otprilike pet posto UFC-ovih boraca bilo pozitivno na doping testu. Razmislite o tome! Pet posto UFC-ovog rostera uhvaćemo je u varanju u rasponu od šest mjeseci. Možda se to nekome ne čini puno, ali meni su to atronomske brojke.”


Najveće ime koje je palo ove godine je bivši prvak u bantamu TJ Dillashaw koji je bio pozitivan na krvni doping i suspendiran je na dvije godine.


Među poznatijim UFC-ovim borcima koji su uhvaćeni u posljednje vrijeme su CB Dollaway i bivši WSOF prvak David Branch koji je zatim dobio otkaz iz UFC-a.

Askren će 26. listopada protiv Demiana Maie odraditi svoju treću borbu za UFC. U debiju za najjaču svjetsku MMA promociju submissionom je svladao bivšeg prvaka Robbieja Lawlera da bi ga zatim u rekordnom roku nokautirao Jorge Masvidal i nanio mu prvi poraz u karijeri.



592
Kategorije: MMA
Tagovi: Ben Askren, doping
Najpopularnije
Najnovije