Autor: mi
Datum objave: 01.02.2020


Atlas zainteresiran za treniranje Ruiza: On mora čuti koja su moja očekivanja

Nakon što je Andy Ruiz dao otkaz treneru Mannyju Roblesu kao njegov nasljednik počeo se spominjati Teddy Atlas.

63-godišnji Amerikanac koji je odveo Michaela Moorera do naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji i Alexandera Povetkina do ‘regularnog’ WBA naslova, te je u karijeri je radio sa Shannonom Brigssom i mladim Mikeom Tysonom, već je razgovarao s njegovim timom.

Ruiz je poznat kao nediscipliniran, a Atlas po provođenju spartanske discipline i  pretjeranim reakcijama. Poznat je slučaj kada je potegnuo pištolj na 15-godišnjeg Mikea Tysona poslije čega ga je Cus D'Amato potjerao.

“Prvi korak je da održimo sastanak. To znači da mora doći u New York. To je sve. Ne govorim da samo da bih rekao da. Mora postojati neki proces, bar za mene mora. Mislim da je to pravi način za to učiniti i za mene i za njih” izjavio je Atlas.


Atlas prije nego pristane raditi s nekim borcem prvo provede nekoliko dana s njim kako bi vidio pašu li si kao ljudi. Zajedno pogledaju film, a zatim idu u dvoranu.

“Oni moraju čuti koja su moja očekivanja, shvatiti to i tek tada mogu odlučiti hoću li prihvatiti ponudu ili ne. I onda se moram pobrinuti da njegov raspored ne utječe na moj prioritet, a to je moj jedini borac Oleksandr Gvozdyk.”


Atlasa definitivno zanima suradnja s Ruizom. Odao je priznanje njegovom bivšem trenerku s kojim je osvojio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Već je složio snimku i napisao nekoliko stranica opaski o kojime će raspraviti s Ruizom kad se sastanu.

„Mislim da je Ruiz pokazao veliko srce. Pokazao je da se može ponašati kao prvak. Zbog toga je i ustao s poda u prvoj borbi s Joshuom. Ponašao se kao borac i postao prvak. Uz to, može dobro udariti. Ima iskustva, ali i postoji razlog zbog kojeg nije uspio u revanšu. Postoji i razlog zbog kojeg možda nije uspio u provj borbi za naslov svjetskog prvaka protiv Josepha Parkera. Ima dobrih stavri, ali i onih koje su po meni nepotpune. Mislim da je on i dalje rad u tijeku.”


„Njegovi udarci bi mogli biti kraći i uži, a njegov pristup dosljedniji. Ako će biti agresivan naučite ga kako da bude agresivan na konkretniji način.”



704
Kategorije: Boks
Tagovi: Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije