Autor: dh
Datum objave: 03.10.2020
Komentari:


Babić: 'Trebam se držati plana. Otkako sam profi, nisam ušao u treću rundu'

Hrgović se nedavno borio s čovjekom koji je 600. i neki, a ja se borim s borcem koji je 100. i nastavlja govoriti kako sam ja beznačajan - ističe Babić

Dvojica hrvatskih boksača u nedjelju će izaći u londonski ring, Marko Čalić će se boriti protiv Joshue Buatsija, britanskog boksača rođenog u Gani, dok Alena Babića čeka irski teškaš Niall Kennedy.


Razgovorljivi Babić privukao je pozornost medija. A njegov je strateški plan uvijek isti.


- Pa ja sam spreman za svaki sparing, a kamoli ne za borbu. Kao i obično, moj plan je prva ili druga runda. Otkako sam profi, nisam ušao u treću rundu - kaže Babić, piše Večernji list

Kaže da nema potrebu testirati protivnika pa tek onda na njega navaliti. 

– U ringu morate preživjeti, a ne testirati nekoga. Očekujte da će ishod biti kao i protiv Wintersa, tu borbu smatram dosad najvažnijom. A Kennedy je slabiji od njega.

Zbog protupandemijskih mjera, Babo i njegov trener Leonard Pijetraj u London su morali doći sedam dana prije nedjeljne borbe. 

– Svi smo smješteni u hotelu iz kojeg ne izlazimo jer imamo na jednom katu dvoranu za trening, a na katu su svi ostali pa sam samo trenirao i odmarao se - dodaje Babić. 

Ni ovaj put nije prošlo (a bila je riječ o zoom press-konferenciji), a da Babića nisu pitali za Hrgovića. 


Točnije, ovaj put su ga pitali za izjavu Hrgovićeva promotora Kallea Sauerlanda koji je rekao da bi taj meč izgledao kao utakmica između premijerligaša i niželigaša. 

- Sauerland treba “promijeniti svog dilera”, govori gluposti. Ja ga čak i ne znam, tko je dovraga Sauerland. Hrgović se nedavno borio s čovjekom koji je 600. i neki, a ja se borim s borcem koji je 100. i nastavlja govoriti kako sam ja beznačajan - ističe Babić. 

Pobijedi li Kennedyja, Babić će do kraja godine imati još jednu borbu. 

- Kada sam upoznao promotora Eddieja Hearna, rekao sam mu da se želim boriti 10 puta godišnje. I da neću odbiti nijednog protivnika - rekao je Babić.

Pozornost britanskih novinara Marko Čalić nije izazvao samo svojim skorom (11-0) nego i činjenicom da dolazi ih Pule. 


A njima je taj grad u svježem sjećanju kao kandidat za domaćina borbe Joshue i Puleva.

U Londonu je Čalićev suparnik Joshua Buatsi.

– S obzirom na to da je riječ o borcu koji je neporažen, ima skor 13-0, ima olimpijsku i europsku broncu, ako bih ga pobijedio, to bi me zacijelo lansiralo u top 20 boksača. Svi bi u svijetu boksa znali za moje ime, a tada bih zacijelo počeo razmišljati i o eventualnom jurišu na svjetski vrh - kaže Čalić.

546
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Marko Čalić, Alen Babić
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije