Autor: mi
Datum objave: 24.10.2018


Bader: Fedor postane tjeskoban i nervozan poput nas ostalih, vidio sam to

Ryan Bader (26-5) izjavio je da je povraćao od nervoze u kupaonici uoči svoje prve velike borbe s Keithom Jardineom 2010.

"Te su stvari sada iza mene. Stajao sam u kavezu sa svima, tako da me to sada ne dira."

35-godišnji 'Darth' Bader od tada je prošao puno toga i 26. siječnja kao Bellatorov prvak u poluuteškoj kategoriji ulazi u finale Grand Prixa i borbu za naslov u teškoj kategoriji s legendarnim Fedorom Emelianenkom.

Amerikanac je u MMA-u debitirao 2007. u vrijeme Fedorove dominacije teškom kategorijom. Bader je mečeve svog protivnika u meču za upražnjeni naslov gledao preko VHS kazeta.

"Da mi je netko na koledžu rekao da ću se boriti s njim rekao bih mu da je lud."

Mirni stav 42-godišnjeg Rusa godinama je tjerao strah u kosti njegovih protivnika.

Iskusni Amerikanac ipak vidi samo čovjeka i ne želi da razmišljanje o njegovoj legendi zasjeni i poremeti njegove pripreme i samu borbu.


Uoči polufinala Grand Prixa tijekom promotivnih aktivnosti proveo je neko vrijeme u Fedorovom društvu.


"Mislim da i on bude tjeskoban i nervozan poput nas ostalih, vidio sam to. Neću ga staviti na pijedestal. Radit ću ono što inače radim. Dolazim kao prvak, odnosno dolazim ga pobijediti."

"Ja sam najbolji na svijetu. To je moje razmišljanje. Mistika i sve te priče, to će nestati. Kasnije kad budem gledao na to sve će to biti cool, ali u ovom trenutku vidim ga samo kao još jednog čovjeka."

Bader je u četvrtfinalu Bellatorovog Grand Prixa za 15 sekundi nokautirao Muhammeda Lawala, a u polufinalu je jednoglasnom odlukom eliminirao Matta Mitrionea.

U Bellatoru je 4-0, a u svojoj prvoj borbi za organizaciju osvojio je pojas u poluteškoj kategoriji svladavši po drugi put Phila Davisa.

Karijeru u UFC-u počeo je osvajanjem Ultimate Fightera 2008. U finalu je tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio Vinnyja Magalhaesa. Ostvario je uspjehe protiv Keitha Jardinea, Quintona Jacksona, Vladimira Matyushenka, Anthonyja Perosha, Rafaela Cavalcantea, Ovincea St. Preuxa, Rashada Evansa, Ilira Latifija i u oproštaju od UFC-a u studenom 2016. po drugi je put pobijedio Antonija Rogerija Nogueiru.






Foto: MMA Junkie


1600
Kategorije: MMA
Tagovi: Fedor Emelianenko, Bellator, Ryan Bader
Najpopularnije
Najnovije