Autor: mi
Datum objave: 27.01.2019


Bader: Prije borbe sam predvidio da će taj udarac sve riješiti

Ryan Bader nije iznenađen ishodom borbe protiv Fedora Emelianenka.

35-godišnji Amerikanac prvim udarcem koji je uputio, lijevim krošeom, rušio je rusku legendu i završio ga s nekoliko udaraca u parteru za samo 35 sekundi.


Aktualni prvak u poluteškoj kategoriji tako je postao i Bellatorov prvak u teškoj kategoriji.


"Znate što? Vidio sam pravi trenutak. Možete pitati moj tim, puno smo trenirali za taj trenutak. Predvidio sam da će taj udarac sve riješiti. Ne možete vijdeti njegovu desnu ruku jer on udarce baca iz kuka. Jako je teško vidjeti njegove udarce, baca jako. Ali, kad to radite ostajete otvoreni. Pretpostavljali smo da će puno paziti na moje hrvanje i da bih mogao poslati jedan udarac gore. Ako pogledate snimke na Countdownu vidjet ćete da smo cijelo vrijeme vježbali taj udarac. Baciti prednji direkt, odrediti distancu, pa zatim fintiranje i upućivanje lijevog krošea" izjavio je Bader na press konferenciji nakon borbe.

"To je baš jak udarac. Pao je, a to sam sve već predvidio, tako da se sve odvilo kao što smo zamislili."

'Darth' Bader je u četvrtfinalu turnira za samo 15 sekundi nokautirao Muhammeda Lawala, a potom u polufinalu jednoglasnom odlukom sudaca eliminirao Matta Mitrionea

"Kad sam se počeo boriti da ste me pitali s kojim bi se borcem najviše volio boriti rekao bih Fedor. Ta aura i mistika koji ga okružuju. A pogledajte samo što je napravio i na ovom turniru. Završio je dvojicu čvrstih momaka u prvoj rundi. Treba mu odati priznanje. Dođe ovamo na turnir teškaša okružen hrpom ubojica i dođe do finala. Čast mi je što sam postao dijelom njegove priče i što je on sada dio moje priče. Ova večer ne oduzima ništa od njegovih zasluga. On je odradio svoje i zacementirao svoje mjesto u povijesti. Što se mene tiče, ja sam pokušavao držati glavu dolje, ali sada je vrijeme da zacementiram svoju ostavštinu."


Bader je 5-0 u Bellatoru i u nizu je od sedam pobjeda koji datira još od njegovih dana u UFC-u.

Pet od tih sedam pobjeda ostvario je nokautom što pokazuje odmak od dana kada je smatran borcem koji pobjede ostvaruje najviše zahvaljujući svom hrvačkom zaleđu.

"Oduvijek sam imao fizičke predispozicije. Oduvijek su bile tu, ali tu je i mentalna strana borbe. Kao mladi hrvač nisam imao pojma što da radim na nogama. Sve do borbe s Rashadom Evansom 2015. Kad sam ga pogodio prednjim direktom pomislio sam: O, ovo je puno bolje nego kad se izbezumim."


"Nakon posljednjeg poraza (od Anthonyja Johnsona nokautom u siječlnju 2016., op.a.) obećao sam sebi da ću u borbe ulaziti tražeći zabavu, da neću brinuti oko rezultata i priča koje sve to prate. I od tada sam u sjajnom nizu."

Baderovom ostvarenju u Bellatoru prethodilo je ono Daniela Cormiera u vodećoj MMA organizaciji UFC-u. Nekoliko puta bili su blizu borbi, ali do nje nikada nije došlo.


"Prebolio sam to. Ali, on je jedan od onih tipova koji se svaki put iznova dokazuju. On je prvak, u kavezu i izvan njega. Pobjeđuje čudovišta. S moje strane nema ništa osim poštovanja za njega. Bilo bi zabavno kad bi se borili dvostruki prvaci dvaju promocija, ali vidjet ćemo hoće li ikada doći do toga." 


Bader je ovim uspjehom postao prvi borac u Bellatorovoj povijesti koji je istovremeno prvak u dvije težinske kategorije.



Foto: Esther Lin

700
Kategorije: MMA
Tagovi: Fedor Emelianenko, Ryan Bader
Najpopularnije
Najnovije