Autor: mi
Datum objave: 03.01.2018


Badou Jack napada pojas WBC-ovog prvaka Stevensona

Adonis Stevenson (29-1, 24 KO) je WBC-ov prvak u poluteškoj kategoriji od lipnja 2013. kada je pobijedio Chada Dawsona.

40-godišnji haićanin s kanadskom putovnicom već je osam puta obranio naslov, a između ostalih pobjeđivao je Tonyja Bellewa i Andrzeja Fonfaru dva puta.

No, 'Supermana' se dugo godina prozivalo da izbjegava najjače protivnike, posebno Sergeja Kovaleva.


Čak je i WBC početkom prosinca pokrenuo istragu oko njegovog manjka obrane naslova protiv obveznih izazivača.

Njegov obvezni izazivač više od dvije godine bio je Eleider Alvarez, a obojicu savjetuje Al Haymon i nikad se nisu borili.

Neće ni u sljedećoj borbi, jer će Stevenson u veljači ili ožujku braniti pojas protiv Badoua Jacka (22-1-2, 13 KO), inače Mayweatherovog boksača.

34-godišnji Šveđanin je bivši WBC-ov prvak u supersrednjoj kategoriji. U prvoj borbi u poluteškoj kategoriji osvojio je 'regularni WBA naslov nokautiravši u kolovozu Nathana Cleverlyja u uvodnom dijelu priredbe Mayweather vs. McGregor.


33-godišnji Kolumbijac Alvarez (23-0, 11 KO) prihvatio je novac kako bi dozvolio Stevensonu borbu s Jackom. On će se boriti za privremeni WBC-ov naslov protiv nadolazećeg borca u ovoj kategoriji Oleksandra Gvozdyka (14-0, 12 KO).  30-godišnji Ukrajinac u zadnje tri borbe prekidima je pobijedio Isaaca Chilembu, Yunieskija Gonzaleza i Craiga Bakera. Alvarez je u 2017. slavio prekidom protiv  Luciana Butea i većinskom odlukom protiv Jeana Pascala.

Pobjednik meča mora se u sljedećem izlasku na ring boriti s pobjednikom dvoboja Stevenson-Jack.







Foto: Sky Sports

560
Kategorije: Boks
Tagovi: WBC, Adonis Stevenson,
Najpopularnije
Najnovije