Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Baronijeva suspenzija smanjena, Nakamura odgođen

Prošlu je srijedu Kalifornijska Atletska Komisija (California State Athletic Commission) dala odgodu Kazuhiru Nakamuri za saslušanje. Japanac Nakamura nije se pojavio na saslušanju.

Na UFC-u 76 Nakamura je imao svoju prvu borbu u oktagonu protiv Lyota Machide. Borbu  je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom. Nakon borbe testiran je pozitivno na marihuanu te je dmah kažnjen sa suspenzijom od tri mjeseca i 500 dolara kazne. Nakamura je uložio žalbu na kaznu.

UFC veteran Phil Baroni je testiran pozitivno na Stanozolol i Boldenone nakon meča sa Frankom Shamrockom na Strikeforce EliteXC. Odmah je kažnjen sa suspenzijom u trajanju jedne godine i kaznom od 2500 dolara. Baroni je borbu izgubio u drugoj rundi gušenjem. To je la treća izgubljena borba u poslijednjih 6 borbi.

Baroni je također uložio žalbu i u srijedu je Komisija izglasala 3-2 za smanjenje suspenzije sa jedne godine na šest mjeseci. Suspenzija će biti retroaktivna, tj. u nju će se računati vrijeme koje je već prošlo. Prema tome, Baroni će se moći ponovo boriti u prosincu ove godine.

Prije nego što je prihvaćena ta žalba, odbijene su prve tri žalbe koje je Baroni uložio: žalbu za potpuno ukidanje suspenzije i žalbu za ukidanje svih sankcija.

Adam Smith je dobio također odgodu saslušanja. Smith je prvi borac u povijesti Kalifornije koji je pao na testiranju i za droge i za nedopuštene supstance za poboljšanje performansi. Nakon borbe na Strikeforce Playboy-u Smith je testiran pozitivno na: marihuanu, kokain, Nadrolon i Stanozolol. Više informacija o Smithu na (link)

Time su rješeni svi lakši slučajevi, Komisija još ima jedan veliki problem za riješiti - Seana Sherka. Odluka o njegovoj žalbi je odgođena, a mogla bi postaviti neugodan presedan za Sportsku Komisiju i njezin odnos o MMA borcima. Više o tome (ovdje):

1629
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije