Autor: mi
Datum objave: 17.09.2015


Belfort: Kako mladić Weidmanovih godina ima tako nisku razinu testosterona?

Četiri mjeseca nakon borbe Vitor Belfort odlučio se osuti paljbu po Chrisu Weidmanu.

Uoči njihove borbe za UFC-ov naslov u srednjoj kategoriji u svibnju objavljeno je da su obojica prošli doping test, ali da je Brazilac imao višu razinu testosterona od Weidmana.

Weidman je imao razinu od 3.7 ng/ml testosterona, a Belfort je imao 12 ng/ml.

Amerikanac je zbog toga puknuo na vaganju i izjavio: "Pustio sam ga na miru cijelo ovo vrijeme. Ali onda smo saznali da mu je testosteron bio na 1200. Ja sam 10 godina mlađi od njega, a oni ima puno višu razinu testosterona. Taj tip i dalje vara. Sutra ću ga kazniti zbog toga."


Weidman je lakoćom zadržao pojas protiv bivšeg prvaka koji se borio prvi put nakon prestanka testosteronske terapije. 

Tijekom susreta s novinarima u najavi meča s Danom Hendersonom 7. studenog, Belfort je rekao da bi mediji i fanovi trebali obratiti pažnju na Weidmanove rezultate, a ne na njegove.

"Je li završio s ciklusom? Nije li on taj koji je prestao s uzimanjem i zato mu je testosteron bio tako nizak? Ja sam uzimao terapiju i platio cijenu. Ali jeste li ikada razmislili o njemu? Nitko ne priča o tome. Moja razina je bila normalna, njegova niska. Kako mladić njegovih godina ima tako nisku razinu testosterona?"


Brazilac tvrdi da su svi bili na dopingu dok je on bio na testosteronskoj terapiji.

"Stvarnost je da su svi koristili testosteron u ciklusima. Ja nisam ništa skrivao. Svi ste znali što radim, bio sam na terapiji. I dalje imam manjak, ali radim sa suplementima i hranom. Provodim život žrtvujući se. Ja nemam normalan društveni život. Neću otkriti svoju i liječničku tajnu, ali koristili smo prirodne sastojke kako bi stigli do cilja."


'The Phenom' je izjavio da je početkom rujna u Las Vegasu bio testiran za borbu s Hendersonom.

Prvak Chris Weidman odgovorio je na optužbe preko Twittera: "Nikad ne bih varao kao taj tip za kojeg je to dokazano."




foto: Esther Lin


973
Kategorije: MMA
Tagovi: Vitor Belfort, Chris Weidman
Najpopularnije
Najnovije