Autor: mi
Datum objave: 26.10.2016


Belošević: Ja sam krenuo iz Muay Thaija i on je ostao moja ljubav

Ulaskom u polufinale Europskog prvenstva u tajlandskom boksu u Splitu Dino Belošević osigurao je najmanje brončano odličje.



S Gordanom Vatavukom u kutu Pit Bullov borac u četvrtfinalu kategorije iznad 91 kilograma jednoglasnom sudačkom odlukom eliminirao je Mađara Attilu Gilanyja.


"Mađar je bio tehnički lošiji od mene, ali fizički vrlo spreman. Treba reći da svi borci koji su došli ovdje stalno rade Muay Thai, što je nama nedostupno. Tako da vas u početku sve to malo iznenadi, zakiseli, ali u ringu sam proveo sam sve što sam zamislio i kontrolirao sma borbu od početka do kraja" rekao je Belošević za Cro Ring.





U polufinalu u četvrtak čeka ga Šveđanin Simon Ogolla, koji je u prvom kolu uvjerljivom sudačkom odlukom 30:26 eliminirao Michala Janačeka.

"Gledao sam ga u borbi s Čehom koja je bila odmah nakon moje i vidio sam o čemu se tu radi. On je možda i najbolji od svih koje sam gledao u mojoj kategoriji, tako da bi ovo moglo biti finale prije finala. Jak je, tako da će to biti fizička borba, kompletan je i Muay Thai mu je specijalka. No, vidjeli smo neke rupe koje ćemo pokušati iskoristiti."


- Ne borite se često u tajlandskom boksu. Kako je došlo do odluke da nastupite za reprezentaciju?


"Prije par godina sam osvajao prvenstvo države u Muay Thaiju, ali tajlandski boks mi nije specijalnost. Kod nas, a tako i u Europi, više dominira K-1 stil kick boksa, tako da je Muay Thaija i generalno manje, ali prvenstvo je bilo u Splitu, ukazala se prilika i odlučio sam je prihvatiti i spojiti ugodno s korisnim. Ja sam i krenuo iz Muay Thaija i on je ostao moja ljubav. Mislim da je Muay Thai fizički najteža stand up disciplina. Klinč, stalno naguravanje, koljena... treba njegovati ovu disciplinu i borit ću se u tajlandskom boksu i u budućnosti, zašto ne."


U srijedu Roko Doždor se u meču B klase u kategoriji do 63.5 kilograma bori protiv Azerbajdžanca Aliula Momedzadea.


Foto: EMF

1204
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Hrvatski savez tajlanskog boksa, Dino Belošević
Najpopularnije
Najnovije