Autor: Admin
Datum objave: 04.08.2011
Komentari:
5,00


BERNARD HOPKINS VELIČA ULTIMATE FIGHT

MMA je prava stvar, pravi sport

Bernard Hopkins je 21. svibnja ove godine postao najstariji boksač u povijesti koji se okitio jednim svjetskim pojasem svladavši Jeana Pascala u meču za WBC naslov.

 

U 47. godini, Hopkins je priznao svoj krivi stav o ultimate fightu koji je često u prošlosti znao nazivati drugom ligom i drugorazrednim borilačkim sportom. Nekad je puno teže priznati da si bio u krivu, a "The Executioner" je to napravio s puno stila. S obzirom da se UFC 133 održava ovaj vikend u njegovoj Philadelphiji, Hopkins je odlučio podržati ovu priredbu, a u razgovoru s Arielom Helwanijem je priznao koliko je pogriješio kada je u pitanju MMA.

 

„Da, sada se ulizujem, jednostavno sam nadjačan i MMA je ozbiljna stvar. No, stavimo šalu na stranu. Samo to što sam gledao sve te sjajne borce kako treniraju poput Eddieja Alvareza i veliko poštovanje koje sam stekao prema UFC-u i njegovoj organizaciji priredbi, moram priznati, bio sam u krivu. Ovi dečki su prava stvar i rade jako, jako ozbiljan posao. Nisam imao problema reći što mislim prije, a nemam problema reći niti sada. MMA je prava stvar, pravi sport", pokajao se Hopkins i dodao:

 

"Svi koji misle kako je UFC nekakva gluma su se prevarili. Ovi sportaši daju sve od sebe i vrhunski su u tome što rade. Boks je jedna sasvim druga dimenzija, a ovi sportaši su odlični u svom sportu, kao što su boksači dobri u onome što oni rade. Svaki boksač ne bi nikako mogao doći do pobjede u MMA kavezu, kao recimo niti ja, i obrnuto, svaki MMA borac ne bi mogao stići do pobjede u boksačkom ringu. Boksač u MMA kavezu je kao riba u džungli, ne može preživjeti. U subotu ću gledati sjajne mečeve i glavnu borbu zbog koje sam jako uzbuđen."

 

Hopkins priznaje kako je boks u velikom padu, ali i da bi mnogo toga mogao naučiti od MMA-ja koji strelovito raste i preuzeo je već primat u borilačkim sportovima.

3130
Kategorije: Boks
Tagovi: UFC, Boks, MMA, Bernard Hopkins
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije