Autor: Admin
Datum objave: 03.07.2012
Komentari:
0,00


BIRAM SPORT DROGU NE

Team MI6 poziva mlade u sport

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv ovisnosti u Zadru pod organzacijom Udruge Nada za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obitelji ovisnika zajedno s Osječkom ligom u Gradu je održana akcija RECI SPORTU DA – RECI DROGI NE.

 

U akciji za suzbijanje droge, sudjelovali su mnoge gradske udruge i sportski klubovi. Među sportašima su se našli i predstavnici Županijskog kickboxing saveza. Naravno, sve u cilju kako bi sve više mladih iz cijele županije privuku ka sportu, odnosno kickboxingu.

 

 

Ovisnost je osjetljiva tema. To je problem od kojega se još uvijek, htjeli mi ili ne htjeli priznati, okreće glavu. To je jače od nas, ljudi ne žele vjerovati da se to upravo njima događa. Upravo iz toga razloga, prođu duge godine do suočavanja s ovisnošću. Iz toga razloga, kroz različite programe, kao i ovu akciju >Reci sportu da, - reci drogi Ne - želimo senzibilizirati javnost i naučiti ljude kako da prepoznaju problem ovisnosti i suoče se s njime.

 

Čak 50 udruga se prezentiralo u Zadru sa svojim aktivnostima, bilo da se radi o sportu, glazbi, plesu, kreativnom radu, neformalnoj edukaciji. Zadar je tako pokazao kako se aktivnim djelovanjem drogi može reći ne.

 

Cilj projekta je utjecaj na smanjenje zdravstvenih i socijalnih posljedica zlouporabe droga u društvu, suzbijanje raširenosti konzumiranja opojnih droga među djecom i mladima, poticati unaprjeđenja mjera zaštite obitelji i poticati uključivanja svih segmenata društva u aktivnosti prevencije i suzbijanja zlouporabe opojnih droga.

2640
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Zanimljivosti
Tagovi: Kickboxing, Zanimljivosti
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije