Autor: mi
Datum objave: 03.02.2020


Bivši Furyjev trener otkrio koje je slabosti Wilder iskoristio u njihovoj prvoj borbi

Bivši trener Tysona Furyja, Ben Davison, otkrio je slabosti koje je Deontay Wilder iskoristio u njihovoj prvoj borbi.

Britanac je završavao na podu u 9. i 12. rundi, ali unatoč tome trebao je odnijeti bodovnu pobjedu u meču s WBC-ovim prvakom koji je završio neriješeno.

Revanš se održava 22. veljače u Las Vegasu, a Fury je Davisona zamijenio novim trenerom Sugarhillom Stewardom.


“Borci imaju navike i sklonosti i to je ono što kao trener tražite. Ako na vrhunskoj razini nešto radite prečesto i predugo platit ćete zbog toga. Ono što Wilder radi je da skakuće u mjestu, ne naprijed-nazad, već u mjestu. To je mentalno resetiranje” izjavio je Davis za BT Sport.


“Kod Tysona to je kad dodiruje lice rukavicom i briše nos. Znam da je Wilder radio na tome i tada je planirao udarce. Nešto se dogodilo na kraju 8. runde kad je Tyson primio udarac desnicom na vrh glave. Obrisao je nos, dotaknuo lice, malo resetiranje.”

„Zatim je u 12. iza Tysona ostao slobodan prostor u koji se mogao vratiti i produljiti distancu, ali on to nije učinio. Vjerujem da mu je to bio jedini pad koncentracije i to zbog navike. To je nešto čega treba biti svjestan i Wilderov tim je bio svjestan toga.”


„Bilo je rundi u kojima Wilder uopće nije mogao pogoditi, a onda je pronašao jednu. Mislim da Tyson zna da mora poštovati njegovu desnicu svih 12 rundi i ako to doda u svoju sljedeću izvedbu vjerujem da će pobijediti.”



1504
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije