Autor: mi
Datum objave: 18.01.2020


Bivši Furyjev trener ponovno počeo raditi sa svjetskim prvakom: Moj posao je napraviti plan za pobjedu protiv Canela

Tyson Fury uoči revanša s Deontayom Wilderom odlučio je promijeniti trenera.

Okončao je suradnju s Benom Davisonom i za novi ogled s WBC-ovim prvakom pripremati se sa SugarHillom Stewardom. 

27-godišnji Davison ubrzo je pronašao novi angažman.

Mladi trener ponovno će raditi s neporaženim Billyjem Joeom Saundersom (29-0, 14 KO). 

30-godišnji Britanac je aktualni WBO prvak u supersrednjoj kategoriji i u pregovorima je za borbu s Canelom. Meč bi se mogao održati početkom svibnja oko meksičkog praznika Cinco de Mayo, tradicionalnog dana za velike boksačke mečeve u Sjedinjenim Američkim Državama.

Saunders je već trenirao s Davisonom prije nego se ovaj potpuno posvetio radu s Furyjem. U međuvremenu je radio s Dominicom Ingleom.


„Znam Billyja već duže vremena, čak sam mu pomagao s planovima za borbe za koje nisam radio s njim. Sada smo ponovno zajedno” izjavio je Davison.


Saunders je posljednji put boksao u rujnu u Los Angelesu u uvodnom dijelu priredbe koju su predvodili YouTuberi Logan Paul i KSI. U Staples Centeru je u 11. rundi nokautirao Argentinca Marcela Estebana Coceresa (28-1-1, 15 KO), koji je stigao s odličnim skorom, ali je sve osim jedne borbe do tada odradio u domovini.

„Billy Joe nikad nije dobio priliku boriti se s vrhunskim borcima. Potrebna mu je motivacija i faktor straha kako bi pružio izvedbu na najvišoj razini. Treba mu prilika da se dokaže protiv najboljih. To ne može protiv protivnika tipa Coceresa. Prošao sam to s Furyjem u njegovoj zadnjoj borbi s Ottom Wallinom. Njemu je isto trebao taj faktor straha. Ponekad izvedba borca ovisi o kvalitetama njegovog protivnika. Ali, svaki put kad se našao na ispitu Billy Joe ga je prošao.”


Davison je ponovio da se s Furyjem rastao i prijateljski i poželio mu sreću u revanšu s Wilderom.

„Moj fokus je sada na Billyju. Billy Joe je prvak 5 godina. To nešto govori. Definitivno je zaslužio priliku da sam sebe testira na najvišoj razini. Moj posao je napraviti plan za pobjedu protiv Canela. Planiramo zadržati njegov skor na 100 posto.”


1157
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks, Tyson Fury
Najpopularnije
Najnovije