Autor: mi
Datum objave: 11.02.2018


Blaydes: Hunt je lav na nogama, ali Ngannou udara jače

Curtis Blaydes (9-1, 4-1 UFC) u Perthu je proslavio najveću pobjedu karijere.

26-godišnji Amerikanac jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je 17 godina starijeg Marka Hunta.

Time je potvrdio proboj u gornji dom teške kategorije, a na tom putu je pokazao čvrstu bradu i dobro hrvanje.


Blyades je Hunta rušio 10 puta, što je drugi najveći broj u jednoj borbi u povijesti UFC-ove teške kategorije.


"To je oduvijek bio moj plan. Nemam aspiracija da stojim i izmjenjujem udarce s Markom Huntom tako da mi on može otkinuti glavu. To je oduvijek bio plan. Ja sam bolji hrvač, zašto to ne iskoristiti? Uz to, ja treniram u Denveru, mi smo milju u zraku. Perth nije na velikoj nadmorskoj visini, znao sam da ću biti u boljoj kondiciji od njega. Znao sam da će ga hrvanje izmoriti puno brže od stajanja i mlaćenja njegovim tempom, tako da sam htio diktirati tijek borbe. Na nogama on je lav, na zemlji ja sam morski pas. Htio sam ga odvući u duboku vodu. To sam i učinio" rekao je Blaydes na press konferenciji nakon borbe.


Amerikanac je neporažen u pet zadnjih borbi. Imao bi pet pobjeda da mu tehnički nokaut protiv Adama Milsteada nije poništen zbog poztivnog testa na marihuanu. Jedini poraz u UFC-u doživio je u debiju od Francisa Ngannoua u Zagrebu u travnju 2016. gdje je izgubio prekidom nakon druge runde.

"Debitirao sam protiv Francis Ngannoua. Nikad se nisam borio s jačim udaračem. Ngannou udara jače od Marka Hunta. Obojica jako udaraju, ali Ngannou udara jače. Tako da sam znao da imam dobru bradu. Primio sam udarce od svakoga. Ja primam udarce. Ja sam hrvač, nemam najbolje kretnje glavom tako da primam puno udaraca. Znam da imam bradu. Znam da imam i srce" rekao je član Elevation Fight Teama.


Upravo je hrvanje nedostajalo Ngannou u meču za naslov sa Stipom Miočićem.

"Do revanša s Ngannouom će doći, ne moram to forsirati. Obojica smo među mlađim teškašima. Znam da UFC traži uzbudljive borbe. Ova ima priču i do nje će doći."


"Ja bih sljedećeg želio bilo koga iz prvih pet. Cain, Alistair, Fabricio... Neću nikoga prozivati jer još nisam zaslužio to pravo. Ali želim biti na priredbi u Chicagu. To bih želio zatražiti. Želim to osjetiti. želim da moji fanovi urlaju moje ime, a zvižde mom protivniku" završio je borac rođen 18. veljače 1991. u Chicagu.


UFC 225 održat će se u Chicagu u lipnju.





Foto: Stewart Allen
781
Kategorije: MMA
Tagovi: Mark Hunt
Najpopularnije
Najnovije