Autor: mi
Datum objave: 10.08.2018


Blaydes: Idealnih 12 mjeseci - Miočić, DC, pa Jon Jones

Budući je UFC obećao borbu za naslov prvaka u teškoj kategoriji Brocku Lesnaru, ostali izazivači svjesni su da bi priliku mogli dobiti najranije u drugom dijelu iduće godine.

Do tada će se morati ponovno boriti. Curtis Blaydes (10-1-1NC, 5-1-1NC) u lipnju je ostvario pobjedu karijere nokautiravši u Chicagu Alistaira Overeema. Nakon Marka Hunta, Nizozemac je drugi bivši pobjednik K-1 Grand Prixa za redom kojeg je američki hrvač pobijedio.




Bilo je govora o njegovoj borbi za prvog izazivača s Alexanderom Volkovom u Moskvi u rujnu.

No, očito je došlo do promjene plana i Volkov bi se sada trebao boriti s Derrickom Lewisom, a Blaydes kaže da mu je organizacija ponudila borbu sa Stipom Miočićem 10. studenog Denveru na priredbi kojom se obilježava 25 godina UFC-a. Miočiću bi to bila prva borba do gubitka pojasa protiv DC-a.


"Nemam pravo govoriti bilo kome išta, ali što se mene tiče, Miočić ima puno pravo na revanš s Cormierom, ali također i ja imam legitimno pravo zahtijevati borbu za naslov. To je jednostavno tako. Nijedan od nas neće dobiti borbu za naslov ove godine. Do kraja godine ima još pet mjeseci. Ja ne želim toliko čekati. Želim još jednu borbu prije praznika" rekao je Blaydes.

"UFC je za, jer kao što sam rekao to ima smisla. To bi bila dobra borba. On je dobar, ja sam dobar, obojica smo dobri hrvači" dodao je 27-godišnji Amerikanac.

"Ruke su mi postale puno bolje i želim pokazati koliko sam razvio svoje vještine. Ja živim u okolici Denvera, 15 minuta od centra, takva borba bi mi pomogla stvoriti bazu fanova. sada živim ovdje. Ne znam kako Stipe vidi ovo moje prozivanje... ali, nadam se da razmišlja o tome. Za njega je ili će se boriti sa mnom ili čekati travanj. To je dugo čekanje."

"Želim ojačati argumente za svoju borbu za naslov i to bi borba sa Stipom i napravila."

Kao i većina boraca, Blaydes nije presretan načinom na koji UFC odlučuje izazivače za titulu prvaka.

"Mislio sam da je svrha toga što se borimo da dokažemo tko zaslužuje borbu za naslov i onda Brock Lesnar, koji se nije borio 2 godine i zapravo nema pobjedu već 8 godina, zato jer kad je pobijedio Hunta, ta je borba poništena jer je bio pozitivan na doping testu, uskoči na osnovu svoje popularnosti. Nemojte me krivo shvatiti. Znam ja da je on vrlo popularan, kao i CM Punk. To ne znači i da je dobar. To ne znači to."

"Will Smith je vrlo popularan. Mislite li da bi se Will Smith trebao biriti za naslov do 84 kilograma? Ne, Brock Lesnar će se boriti za titulu, zaraditi brdo novaca i popiti nokaut. On jednostavno nije dobar. Čudni su MMA fanovi, kao da su fascinirani njegovim mišićima. Kao da u oktogonu žele vidjeti samo velikog, mišićavog tipa poput njega. Ni oni ne vjeruju da može pobijediti, samo ga vole vidjeti u oktogonu. Ne razumijem. Možda volje njegove tetovaže, nemam pojma."




Mjesec dana nakon što je nokautirao Overeema, Nizozemac ga je upitao može li doći u Denver trenirati s njim u Elevetion Fight gymu .

"On je vjerojatno najbolji trening partner kojeg sam ikad imao, što se tiče tehnike. Mislim da on vidi da sam ja mlad, da imam puno prostora za rast i želi biti dio toga i uživati u tome."

"Prvi trening je bio malo čudan, ali kad smo poslije malo porazgovarali napetost je popustila i postalo je stvarno dobro. Odradili smo puno rundi i sparinga i u parteru. On je pomogao meni, ja sam pomogao njemu. Mislim da funkcionira... Radili smo na kretanju, pokazivao je kako on namješta kut za udarac kretanjem. Zato radi sve te promjene. I ja sam isto radio na promjeni garda iz osnovnog u kontragard i pokušavam raditi na ofanzivi iz oba grada."

"Savršenih 12 mjeseci za mene izgledalo bi ovako: Prvo borba sa Stipom u studenom. Ja pobijedim. DC se u siječnju bori s Brockom. Damo DC-u par mjeseci da uživa u pobjedi i onda se on i ja borimo. Ja pobijedim DC-a i onda možda, kao što je spomenuo moj cimer u slučaju Lesnara, možda se vrati Jon Jones i mi se sudarimo. Svi pričaju o borbama koje nose novac - Jon Jones nosi novac. On je pravi, istinski ratnik, zajeban igrač. Riješio je niz ubojica u poluteškoj, puno velikana na njihovom vrhuncu. Dva puta je uvjerljivo pobijedio DC-a. Bez obzira na optužbe poštujem da i znam da bi to bila vraška borba."




882
Kategorije: MMA
Tagovi: Stipe Miočić, Curtis Blaydes
Najpopularnije
Najnovije