Autor: mi
Datum objave: 28.05.2020


Blaydes: Ngannou u 4 godine nije poboljšao hrvanje, a zbog ega ga neće ni poboljšati

Curtis Blaydes (13-2-1NC, 8-2-1NC UFC) tijekom karijere je dva puta gubio od Francisa Ngannoua. To su mu i jedini porazi.

Prvi put u debiju za UFC u Zagrebu 2016. izgubio je  prekidom nakon druge runde. Ngannou mu je zatvorio desno oko i liječnik nije dozvolio nastavak borbe. 

To mu je bio prvi poraz u karijeri. Nakon toga je nanizao pet pobjeda i Kamerunac je opet zaustavio njegov niz nokautiravši ga u studenom 2018. u Pekingu za samo 45 sekundi.


Ngannou je trenutno u nizu od četiri impresivne pobjede nokautom i zasluženo se nada novoj borbi za pojas s pobjednikom treće borbe između Stipe Miočića i Daniela Cormiera.


U zadnjem ulasku u kavez početkom svibnja za samo 20 sekundi je nokautirao prethodno neporaženog Jairzinha Rozenstruika.

Unatoč tome, Blaydes vjeruje da je ‘Predator’ isti borac koji se borio s njim 2016. 

“I dalje mislim da bi ga DC pobijedio. Znam da je DC pametniji od Jairzinha” kaže 29-godišnji Amerikanac,


“”DC zna da mora hrvati ako će doći do njega. Razlika u rasponu ruku između DC-a i Ngannoua je suluda. Ući u otvorene izmjene udaraca nije ni opcija. Ako ga sruši završit će isto kao i protiv Derricka Lewisa. Govorim ovo iz osobnog iskustva, Ngannou nije puno poboljšao hrvanje”.


“U našoj prvoj borbi sam ga dvaput uspio srušiti. To je bilo 2016. Isti je hrvač kao i tada. Nećete postati bolji hrvač s 31, 32, 33 godine. Zato su svi koji su dobri hrvači, izuzev GSP-a, on je anomalija, svi ostali su počeli u srednjoj školi. Moraju vas prebiti”.

“U ovoj fazi života s obzirom na njegov ego, a znate da ima veliki ego, odbija promijeniti bilo što u treningu. Nije voljan proći ono što vam treba da bi postali bolji hrvač. Treba vam netko tko će vas svakog dana isprašiti. Tako postajete bolji i učite. On to neće. Neće da ga itko prebije na strunjači. Znam da je DC puno bolji hrvač”.


Blydes se u sljedećem meču 20. lipnja u Las Vegasu bori protiv bivšeg Bellatorovog prvaka Alexandera Volkova.



1564
Kategorije: MMA
Tagovi: Daniel Cormier, Francis Ngannou, Curtis Blaydes
Najpopularnije
Najnovije