Autor: mi
Datum objave: 01.09.2016


Bob Arum: Američki bijelci gledaju UFC gdje dominiraju bijeli Amerikanci

Tijekom nedavnog gostovanja na podcastu, jedan od najvećih boksačkih promotra svih vremena, Bob Arum, govorio je o podršci američkih bijelaca boksu i MMA-u.

Čelnik Top Ranka smatra da manjak vrhunskih bijelih američkih boksača okreće američke bijelce UFC-u gdje je veliki broj bijelih američkih sportaša.

Arum kaže da se europski borci poput Gennadyja Golovkina i Sergeja Kovaleva ne uzimaju u obzir kad se govori o ovoj temi.

"Pogledajte boksačku prirebu i zanemarite borce iz istočne Europe, koliko bijelih Amerikanaca vidite na priredbi? Sretni ste ako vidite jednog. Zašto? Zato jer američki bijelci ne idu u boks" rekao je Arum na Forward Podcastu.

"Tako, ako ste bijeli klinac u Sjedinjenim Državama, a posebno u određenim područjima, ne vidite svoje kako nastupaju. Oni gledaju UFC, gdje dominiraju bijeli Amerikanci. I ti bijeli klinci gledaju svoje."


"Ja uopće nemam sumnji u to da  u usporedbi sport protiv sporta, boks zahtijeva puno više vještine od MMA-a. No, UFC ima prednost u bijeloj zajednici, posebno kod mladih bijelaca - zato jer vide sebe u ringu."

Arum je i dodao da je UFC bio prisiljen početi suradnju s Američkom antidopinškom agencijom (USADA).

"Morali su to napraviti, jer mnogi njihovi sportaši, čak i uz testiranje Sportske komisije Nevade, nisu bili čisti. Stekli su reputaciju da nitko u UFC-u nije čist. Mislim da je upotreba dopinga puno izraženija u UFC-u nego u boksu."


1095
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, MMA, Bob Arum
Najpopularnije
Najnovije