Autor: mi
Datum objave: 13.04.2019


Borac zaražen HIV-om nastupio za Glory, sudac tuži komisiju

Sudac Marcos Rosales tuži Sportsku komisiju Kalifornije.

Poznati sudac koji je treći čovjek na borilištu i u MMA i boks mečevima u tužbi podnijetoj na sudu u Los Angelesu tereti komisiju jer mu je dodijelila da sudi meč u kojem je jedan od boraca bio HIV pozitivan, a sama borba je bila 'izrazito krvava'.

Sudac i njegova supruga tuže CSAC zbog nemara, ne obavljanja dužnosti i duševnih boli. Nije naveden iznos za koji tuže komisiju.

Već neko vrijeme se govori o ovom slučaju, ali zbog osjetljivosti situacije ne izlazi se s imenima. Neka od imena s Gloryja 52 održanog u ožujku 2018. više puta su se borila, dok se neka imena više nisu pojavljivala u ringu, a među njima je i jedan vrlo poznat borac.

Rosales je izjavio da ga je nakon priredbe pozvao direktor CSAC-a Andy Foster i rekao da ima loše vijesti - da je jedan od boraca u meču koji je sudio zaražen HIV-om.

Sportska komisija je trebala testirati borce uoči priredbe prije nego ih je licencirala, a nema objašnjenja kako se ovaj propust dogodio.

U danima nakon priredbe Rosales tvrdi da je imao spolni odnos sa suprugom i da joj je mogao prenijeti HIV. Oboje su naknadno testirani i bili su negativni.


GLORY 52 

Robin van Roosmalen vs. Kevin VanNostrand
Anissa Meksen vs. Ashley Nichols
Jason Wilnis vs. Robert Thomas
Yousri Belgaroui vs. Simon Marcus
Pavel Zhuravlev vs. Myron Dennis
Mike Lemaire vs. Chris Camozzi
Stoyan Koprivlenski vs. Josh Jauncey
Zakaria Zouggary vs. Bailey Sugden


1161
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Glory
Najpopularnije
Najnovije