Autor: Admin
Datum objave: 05.04.2012
Komentari:
0,00


BORIS MIŠKOVIĆ NAJBOLJI SENIOR NA PRVENSTVU HRVATSKE

U borilačkim sportovima još od svoje šeste godine

Boris Mišković iz kickboxing kluba Budokai Rovinj proglašen je najboljim seniorom na prvenstvu Hrvatske u full contactu.

 

Boris Mišković je nastupio u superteškoj kategoriji seniori +91kg gdje je za osvajanje prvog mjesta zbog velike konkurencije u kojoj se nalazilo 14 boraca, morao odraditi čak četiri borbe što je prava rijetkost za tu kategoriju.

 

Boris je u prvom meču savladao protivnika iz kluba Kobra Bjelovar, zatim borca iz Pitbull Zagreb. U polufinalu Boris je pobjedio Antu Verunicu iz Sv.Krševana zatim je u finalu sastao sa Dino Belošević iz Pitbulla koji je prošle godine postao prvi kojem je uspjelo postati svjetski prvak u low kicku u superteškoj kategoriji. Finale je bilo zanimljivo s obzirom da su borci najbolji u svijetu u svojim disciplinama a ovaj su se put našli u disciplini full contact. Boris je prvak svijeta u light contactu -94kg. Boris je u finalu odlukom sudaca pobjedio i postao novi prvak Hrvatske u full contactu +91kg.

 

Boris Mišković rođen je 13.10.1988 godine živi u Rovinju, visok je 195 cm i težak oko 94kg. Boris ima naslove svjetskog i europskog prvaka u disciplinama light i semi contact.  Višestruki je državni prvak Hrvatske u tri različite discipline, semi, light i full contact. Također nastupa u borbama Taekwondo-a i ubudučnost namjerava probati se u boksu.

 

 

 

Otkad se bavite borilačkim sportovima?


- Borilačkim sportom se bavim od svoje 6.godine. Počeo sam sa Taekwondo a istovremeno sam trenirao Judo. 2001 godine moj otac Pero Mišković otvara budokai i kickboxing klub pa sam tu počeo da treniram.

 

Koji su Vas treneri vodili kroz karijeru?


- Kroz cijelu moju karijeru vodio me samo jedan čovjek a to je moj otac Pero Mišković koji je po meni jedan od najboljih trenera današnjice. Ne kažem da tu nije bilo i drugih osoba , naravno da je bilo i tu je moj brat Bojan koji je osvojio prvenstvo Hrvatske u boksu već drugi put  i ostali prijatelji iz kluba koji zajedno treniraju samnom.

 

Kako izgleda jedan vaš dan prije nekog važnog natjecanja? Npr. prije ovog državnog prvenstva u full contactu ? Kako su izgledale pripreme?


- Pa za ovo natjecanje sam se super spremio, moj trener je napravio odličan raspored treninga zato sam se i osječao super u svakom meču.S pripremama sam počeo 2 mjeseca prije, držao sam se pravilne prehranene i ne ostajanja dugo u noć.  Dizao sam se ujutro u 7h gdje sam radio lagane treninge, zatim u 10h gdje smo imali kondicijske treninge i onda večernji trening oko 18h gdje smo radili na tehnici i sparinzi. Svaki dan je bio drugačiji tip treninga ali vrlo težak. Ja uvijek treniram tako da mi sami trening bude puno teži nego borba na natjecanju.

 

Možeš nam u kratko opisati kako je prošlo finale? Kakva je bila taktika prije finala?


- Pa u finalu sam imao jednu taktiku sasvim drugačiju nego u prijašnja tri meča. S obzirom da sam se tukao sa Dino Beloševičem koji je također vrhunski sportaš, svjetski prvak u low kicku, vrlo opasan borac koji je dobro bio pripremljen, morao sam biti vrlo oprezan. Jer ja sam imao 93kg a on ima preko 100kg zato sam morao paziti i skroz sam morao biti koncentriran da nebi napravio neku pogrešku. U finalu sam protiv Dina promjenio svoj gard, Inače radim u lijevom gradu ali s obzirom da na treningu isto treniram lijevi i desni grad ja sam se u finalu odlučio promjeniti tako jer sam pokušao da s time ometem jer on je možda gledao moje borbe pa smo mislili da je to najbolje. Bio je meč dobar sa puno razmjena udaraca i težak meč ali sam uspio pobjediti i mislim da je bilo zasluženo.

 

Imaš li koju poruku za kraj ?


Želio bih čestitat svim borcima koji su nastupili  jer svi mi se puno spremamo za ovakva natjecanja i znam kako je kad se izgubi borba. Ali kako se kaže izgubljena bitka nije izgubljen rat. Bitno je dalje ostati uporan i željan uspjeha u onome što radiš.

3688
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kickboxing, HKBS
Komentari
# 6 Dana 08.04.2012 - 21:44 David ... je rekao/la:
Za božića: Nije to '' Budokai klub'' Klub ti je:- Kickboxing klub Rovinj- a ime je budokai,znači registrirani kickboxing klub,samo što nosi ime budokai..Evo bit će mi drago ako sam uspio pomoći..Pozzzz..
 
# 5 Dana 08.04.2012 - 11:44 božić ... je rekao/la:
Kako iz Budokai kluba? Prvenstvo je u Kickboxingu?Za koga je nastupao? Nemože za Budokai klub
 
# 4 Dana 06.04.2012 - 22:28 Lori ... je rekao/la:
Čestitka..Vrlo iskreno i korektno.Mislim da se ovdje moralo puno raditi i odricati,sigurno nije lako postizati uzastopne rezultate i,to kakve..Iskrene čestitke.
 
# 3 Dana 05.04.2012 - 23:46 Ivanka ... je rekao/la:
svaka čast Boris! istina je sve što kaže!((
 
# 2 Dana 05.04.2012 - 23:24 Marko ... je rekao/la:
careeee !!
 
# 1 Dana 05.04.2012 - 21:03 Lana ... je rekao/la:
svaka čast..već neko vrijeme pratim njegov napredak, odličan je:) Veliki potencijal, i svakako netko koga treba promovirati i poticati jer ovakvih sportaša je zaista malo.
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije