Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Borna Katalinić ispao, Šivolija pobijedio

Borna Katalinić ima gotovo sve, talent, ogromno boksačko srce, želju, tehniku... Međutim, nema sportske sreće. Sve što je do sada u boksu napravio, zaradio je prošavši teži, trnovitiji put. Svi su očekivali da će se sve to vratiti upravo u Chicagu, da će upravo na Svjetskom prvenstvu izboriti Olimpijske igre i tamo pokazati koliko vrijedi.
I krenuo je odlično, već nakon prvog kola kategorije do 69 kg bilo je jasno da je bolji od svih koji mu stoje na putu do četvrtfinala, do Pekinga.
Bahamca Tureana jednostavno je 'pregazio'. S Kubancem u bojama Švedske Yasserom Abdo Iribom već se sretao, prije mjesec dana u češkoj Ostravi premoćno je pobijedio što je davalo dodatni optimizam njihovom ponovnom susretu. Ovoga puta u areni sveučilišta Ilinois, s puno većim ulogom.
Borna je odlično krenuo, prvu rundu završio je sa 7:5. Sve je upućivalo na to da će stečena prednost samo rasti... A onda se u drugoj rundi dogodio -peh. Šveđanin je uspio srušiti Bornu kod njegova vodstva od 8:7, a sudac je odlučio brojiti samo do 4. Iako je Borna jasno davao do znanja, visoko podignutim rukama, da je spreman nastaviti meč, sudac je svoje rekao.
- Ljut sam, užasno sam ljut - bilo je sve o čemu je Borna uspio razmišljati nakon meča demonstrirajući da ne samo da nije uzdrman, već da može stajati na jednoj nozi.

Posljednji 'kockasti' borac na svjetskoj smotri, Marijo Šivolija, izašao je u ring s dodatnim teretom. Ostao je jedini koji može nešto napraviti.
Međutim, još je jednom pokazao zašto je kapetan reprezentacije.
Azerbajdžanac Javid Tagiyev poveo je u prvoj rundi (81 kg) 7:2. Veliki broj Hrvata iz Chicaga jasno je davao do znanja šta misli o sudačkim odlukama. Izgledalo je kao da Marijeve bodove dopisuju Azerbajdžancu. Ali, kapetan je najprisebniji kad je najpotrebnije. U 2. rundi smanjuje razliku na 9:8. Tagiyev je zaradio javnu opomenu za držanje, a Marijo je našao način kako zaustaviti njegove lijeve krošee.
Treća runda završila je u Marijevu korist 14:13 da bi se u četvrtoj vidjelo tko je bolji borac.
- Znao sam da gubim u prvoj rundi, ali nisam znao točno koliko. Drago mi je da su moja želja i htjenje prevagnuli. Znaš da si cijelu godinu radio za to. Poznato je da sam ja u prvim mečevima krući, a da se kasnije opuštam. Imao sam cijelo vrijeme feeling da sam fizički spremniji od njega. Lijevi direkti iz kretanja su proradili, hrvatska publika je dala dodatnu injekciju - rekao je Šivolija.

Izvorb: Boksački savez

1982
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije