Autor: HHS
Datum objave: 12.03.2017


Božo Starčević i Dominik Etlinger zlatni na Grand Prix Zagreb Openu

Božo Starčević i Dominik Etlinger osvojili su prva mjesta u svojim težinskim kategorijama na velikom grand prix turniru "Zagreb Open 2017" u hrvanju grčko rimskim načinom za seniore.

Ivan Huklek, Ivan Lizatović i Antonio Kamenjašević osvojili su bronce.


Sada već tradicionalni 4. po redu Grand Prix Zagreb Open ugostio je hrvače iz 15 zemalja, i to redom iz Argentine, Austrije, Bugarske, Češke, Njemačke, Mađarske, Izraela, Japana, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Južna Koreje, SAD-a, te Hrvatske.


Prepunu dvoranu Trnsko napunilo je preko 2500 gledatelja, što potvrđuje rast zainteresiranosti publike za ovakvim sportskim spektaklima, a s ponosom možemo reći da je Zagreb Open 2017 opravdao sva očekivanja.

Kao što  smo već u uvodu istaknuli, naši hrvači na ovom prestižnom turniru osvojili su ukupno 5 medalja - 2 zlata i 3 bronce.

U kategoriji do 59 kg naš predstavnik Ivan Lizatović u četvrtini finala pobjeđuje predstavnika SAD-a HAFIZOV Ildarorma, nakon toga gubi polufinalnu borbu protiv predstavnika Japana KAWANA Masutoa, da bi naposlijetku u borbi za broncu bio bolji od kolege iz reprezentacije Ivana Lončarića.

U kategoriji do 71 kg naš predstavnik Dominik Etlinger u osmini finala savladava predstavnika susjedne Srbije  ERSKI Aleksu, nakon toga Amerikanca PERKINS Ravaughna, te u polu finalu  LEE Jeonggeuna iz Južne Koreje. U finalu je savladao IZUMI Takeshia iz Japana i osvojio zlato!

U kategoriji do 75 kg u kvalifikacijskom dijelu natjecanja naš Antonio Kamenjašević gubi prvu borbu od predstavnika Rumunjske MARIEA Georgea. Kroz repasaž i pobjedu nad predstavnikom Češke OLDRICH Vargaom Antonio osvaja brončano odličje.

Kategorija do 80 kg, kategorija je  Bože Starčevića koji redom pobjeđuje Austrijanca WAGNER Michaela i Amerikanca BEY Kamala. Dvije pobjede dovele su Božu u finale gdje je snagu odmjerio s predstavnikom Srbije NEMEŠ Viktorom. Božo i tu borbu pobjeđuje te donosi Hrvatskoj drugo zlato.

Ivan Huklek nastupio je u kategoriji do 85 kg te pokazao kako se i on nalazi u samom svjetskom vrhu hrvanja. Naime Ivan je nakon pobjede nad Japancem MATSUMOTO Atsushiem pobijedio i drugog Japanca SHIOKAEA Kantala, da biu polufinalu  izgubio borbu od mađara LORINC Viktora,  starijeg i iskusnijeg borca, svjetskog i europskog medaljaša. U borbi za broncu Ivan borbu završava atraktivnim zahvatom iz stojke i partera već u prvoj rundi. Amerikanac PROVISOR Benjamin nije imao šanse.
Ekipno su naši reprezentativci osvojili prvo mjesto sa osvojenih 78 bodova, ispred reprezentacije SAD-a sa 75 bodova i trećeplasirane reprezentacije Srbije sa 66 bodova.

Kompletne rezultate s turnira možete pogledati u priloženom biltenu, a sigurni smo da će sljedeći Zagreb Ppen 2018 biti još bolji, jači i s još više sudionika.


http://www.hhs.hr/documents/20170311bulletin-grandprixzagrebopen2017grseniors-1211.pdf


Foto: Hrvatski hrvački savez

1075
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: HHS, Božo Starčević
Najpopularnije
Najnovije