Autor: HJS
Datum objave: 16.02.2019


Braća Kumrić još jednom zlatni na Prvenstvu Hrvatske

U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, a glavni favoriti su ispunili očekivanja.

Puno energije, dobra atmosfera i kvalitetne borbe obilježili su okupljanje najboljih judoka iz cijele Hrvatske, koji su tražili put prema medaljama na seniorskom Prvenstvu Hrvatske za 2019. godinu.

Povratnik nakon operacije koljena, Dominik Družeta, vratio se na pobjedničke staze, nakon što je u finalu kategorije do 81 kg pobijedio klupskog kolegu (JK Istarski borac), Damiana Sokolovića.

- Peti puta sam postao prvak Hrvatske, ali ovaj put mi je bilo izazovnije jer mi je važno vratiti se u natjecateljski ritam kroz borbe. Vjerujem da će Zagreb biti početak dobrih rezultata na svjetskoj pozornici – rekao je Družeta nakon primanja medalja.

Braća Kumrić, Marko (preko 100 kg) i Zlatko (do 100 kg) se vraćaju u AJK Student u Splitu kao prvaci Hrvatske.

- U Tel Avivu nisam baš bio na svojoj razini, u Parizu sam ušao i ritam i nastavio tako i sad na Prvenstvu Hrvatske. Idemo dalje, cilj je plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a iduća stanica Grand Prix u Maroku – miran je bio Zlatko Kumrić.

Nekoliko finala je bilo jako izjednačeno i zanimljivo, pa je tako u kategoriji do 60 kg, Lovro Lacković (JK Panda) vodio (wazari) sve do dvije minute prije kraja, kada Vdović (JK Zagreb) s dva wazarija okreće tijek borbe i uzima zlato. To zlato «zagrebaša» im je uveliko pomoglo da uzmu i ekipno prvo mjesto, dok su drugi bili judaši JK Istarski Borac, a treći AJK Student. 

Neizvjesno je bilo u kategoriji do 73 kg, gdje su Tino Šundov (JK Solin) i Marin Franušić (JK Zagreb) vodili neizvjesnu bitku, a na kraju je Šundov slavio sa zlatom oko vrata. Veliko slavlje zaradio je i Marin Jerkunica (JK Dalmacijacement) pobijedivši u finalu iskusnijeg Denisa Beljića (JK Lika).

Kod judašica, Tena Šikić (do 57 kg) je pokazala iskustvo protiv jako dobre Dore Bortas (JK Profectus), a Iva Oberan (JK Župa Dubrovačka, do 63 kg) protiv povratnice Vesne Beljić (JK Lika). 

U kategoriji do 78 kg, Brigita Ljuba (JK Pujanke) je u finalu svladala Petrunjelu Pavić (JK Dubrovnik 1966), koja je dobro krenula, ali je bivša juniorska prvakinja svijeta pokazala klasu i uzela zlato. Preko 78 kg dominirala je olimpijska kandidatkinja Ivana Maranić (JK Panda), iza koje je bila Zrinka Miočić (JK Pujanke).





Foto: Tino Marić/HJS

623
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije