Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 09.04.2019


Brestovac bez suspenzije za pad na doping testu

Nizozemsko tijelo za provođenje doping kontrole pristalo je na blage kazne za četvoricu Gloryjevih boraca.

Početkom godine objavljeno je da su Badr Hari, Hesdy Gerges, Mladen Brestovac i Ariel Machado bili pozitivni na doping testu.

Prijetila im je višegodišnja suspenzija, ali čini se da je pronađen kompromis.

Ono što smo do sada uspjeli saznati je da su Mladen Brestovac i Hesdy Gerges

dobili ponudu koja će im omogućiti nastavak karijere bez suspenzije.


U zamjenu za priznanje krivnje bit će kažnjeni samo opomenom.


Brestovac je pristao na nagodbu, dok je Gerges dobija. Hrvatski teškaš bio je pozitivan na meldonij za revanš s prvakom Ricom Verhoevenom u lipnju prošle godine u Birminghamu.


"Prije dva tjedna su mi poslali obavijest da zbog premale količine supstance meldonium koja mi je nađena u urinu, te iz razloga što mi nije moglo poboljšati izvedbu u revanšu s Verhoevenom neće dati suspenziju nego samo službeno upozorenje" izjavio je Brestovac za Cro Ring.

35-godišnji Egipćanin u ožujku prošle godine nakon poraza u revanšu s Badrom Harijem bio je pozitivan na klomifen. To je lijek kojim se liječi neplodnost u žena, ali može služiti i za povećanje razine testosterona.


Gerges je u međuvremenu prešao u MMA. U debiju za Bellator u prosincu izgubio je nokautom od Domigosa Barrosa.

"Ne znam kako su to pronašli u mom urinu, ali neću priznati nešto što nisam napravio. Želim samo da se odnose prema meni kao prema čovjeku, a ne kao prema djetetu" izjavio je Gerges.

"Mislite da je najlakše potpisati papir i gotovo. Ali, to je protiv mojih principa. Ako antidopinška agencija ne može ništa dokazati onda bi me trebali pustiti na miru. Ne potpisujem nešto što nisam napravio. Svašta se dogovoara s različitih strana. Ja stalno šaljem mailove da vidim što se događa i nitko mi ništa ne javlja. Onda saznam da je sve dogovoreno meni iza leđa. Poslat ćemo Hesdyju papir i on će ga potpisati. Ne ide to tako."


Nakon što su procurile informacije da su borci među kojima je i najveća zvijezda Badr Hari pali na doping testu, Glory je pokušao smanjiti štetu razvrgavanjem ugovora s Institutom za Sportsko Pravo (ISR) koji je provodio testiranje.


Harijeva suspenzija bila bi veliki udarac za Glory koji je i ovako smanjio broj svojih priredbi.

"Na zahtjev Gloryja održan je razgovor u vezi ove situacije. Razgovaralo se i o antidopinškim propisima za neolimpijske sportove, što je najviše zanimalo Glory. Glavna tema razgovora bila je minimalne kazne" izjavio je direktor ISR-a Peter Vogelzang.


"ISR vjeruje da je bitno da Glory nastavi provoditi doping kontrolu uz razumne kazne. Radije bi nastavili suradnju na takav način nego nikako."

Glory se od početka ovog slučaja nijednom nije službeno oglasio. 


ISR je postavio rok za nagodbu s Gloryjem do 22. travnja. Ako svi slučajevi ne budu zaključeni do tada nastavit će se disciplinski postupak.

838
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Mladen Brestovac, Hesdy Gerges, Glory
Najpopularnije
Najnovije