Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 31.07.2017


Brestovac: Gerges je imao rezultatsku krizu, ali je i dalje vrhunski

Mladen Brestovac 30. rujna u Amsterdamu će odraditi svoju šestu borbu za Glory.

Posljednji put u Gloryjevom ringu bio je na turniru izazivača u teškoj kategoriji u Nici prošlog studenog gdje je u polufinalu  po drugi put nokautirao Jahfarra Wilnmisa, prije nego ga je u finalu Benjamin Adegbuyi pobijedio na bodove. 33-godišnji 'Scorpion Sting' u Amsterdamu se bori s jednim od najboljih teškaša posljednjeg desetljeća Hesdyjem Gergesom.




„Naravno da će biti težak meč na gostujućem terenu, na meni je da se dobro pripremim i idem na pobjedu. Treniram i forma se diže“ izjavio je 'Scorpion Sting' za Cro Ring.


- Gerges je u posljednjoj borbi u svibnju pobijedio Tomaša Hrona koji je u posljednji tren zamijenio Chija Lewis-Perryja. Prije toga izgubio je četiri od pet mečeva.

„Bio je u rezultatskoj krizi, ali nijedan meč nije izgubio nokautom ili dominantno. Sve su to bili ili tijesni porazi ili dvojbene sudačke odluka. Mislim da je on i dalje na svom vrhuncu, samo je imao rezultatsku krizu.“


- U tom periodu od lipnja 2015. pa do studenog 2016. pobijedio je Gregoryja Tonyja prekidom u prvoj rundi, a izgubio je dvojbenim sudačkim odlukama od Ismaela Londa i Guta Inocenta, na bodove od Adegbuyija i Jahfarra Wilnisa nakon ekstra runde. Ti si dva puta relativno lako svladao Wilnisa, dok je on izgubio nakon četiri runde.

„Gerges je u polufinalu tog Kunlun Fight turnira u Kini imao puno teži meč od Wilnisa. On je pobijedio Andreja Gerasimchuka, dok je Wilnis nokautirao Kineza Asihatija. Tako je Gerges već izranjavan ušao u taj meč i stoga je teško donositi zaključke na temelju te borbe.“


Gerges je ponovno počeo trenirati s Thomom Harinckom nakon što je slavnom treneru ubrzo dosadila mirovina. U međuvremnu je trenirao s Ivanom Hypplliteom. No, njegov stil je uglavnom uvijek isti. Bivši It's Showtimeov prvak  je tempaš s odličnim low kickovima.


„Da, vjerujem da će se gotovo sigurno na isti način boriti i protiv mene. A kako ću mu odgovoriti vidjet ćete u rujnu u Amsterdamu.“




1773
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Mladen Brestovac, Hesdy Gerges, Glory
Najpopularnije
Najnovije