Autor: mi
Datum objave: 11.10.2019


Cain Velasquez napustio UFC

Cain Velasquez napustio je UFC nakon 11 i pol godina.

37-godišnji Amerikanac karijeru će nastaviti kao kečer. Potpisao je višegodišnji ugovor s najmoćnijom pro wrestling promocijom World Wrestling Entertainmentom.

Velasquez je bivši dvostruki UFC-ov prvak u teškoj kategoriji.

U najjaču MMA organizaciju svijeta stigao je u travnju 2008. neporažen nakon dvije borbe. Nakon pez uzastopnih pobjeda (Brad Morris, Jake O’Brien, Denis Stojnić, Cheick Kongo, Ben Rothwell i Antonio Rodrigo Nogueira) u listopadu 2010. u prvoj je rundi nokautirao Brocka Lesnara i postao prvak u teškoj kategoriji. Pojas je izgubio u prvoj obrani nokautom od Juniora Dos Santosa, a pojas je vratio u revanšu protiv Brazilca ostvarivši prvu od dvije pobjede u međusobnim borbama.


Velasquez je neko vrijeme bio uziman u obzir kad se govorilo o najboljim teškašima svih vremena, ali su mu ozljede skratile karijeru. Pojas je drugi put izgubio od Fabricija Werduma koji ga je 2015. svladao giljotinom. Godinu dana poslije nokautirao je Travisa Brownea i pauzirao sve do veljače ove godine kada ga Francis Ngannou nokautirao za 26 sekundi. 


U pro wrestling odlazi s MMA skorom 14-3.


U WWE-u bi trebao raditi meč s rivalom iz UFC-a Brockom Lesnarom, kojeg je zaskočio na priredbi prošlog tjedna, a kao potencijlani protivnik spominje se i boksač Tyson Fury.



1497
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, Cain Velasquez, Pro wrestling
Najpopularnije
Najnovije