Autor: mi
Datum objave: 25.08.2015


Cainov trener: Bilo je samo pitanje vremena kada će Fabricio uzeti pojas. Zeznuo sam i to mi se više neće ponoviti

Uoči borbe Caina Velasqueza i Fabricija Werduma u Mexico Cityju, Amerikančev trener Javier Mendez bio je zabrinut zbog borbe na velikoj nadmorskoj visini.

Werdum je proveo pet tjedana u Meksiku kako bi se aklimatizirao. Velasquez je stigao samo dva tjedna prije borbe.


"Rekao sam Cainu da trebamo doći ranije kako bi se priviknuli na nadmorsku visinu. On je rekao ne. Kaže da je trenirao ovdje i prije i da je dobro. Ja sam gnjavio s tim, ali na kraju sam odustao i prihvatio da krenemo dva tjedna ranije. Ispalo je sjajno. U sjajnoj je, sjajnoj kondiciji" govorio je Mendez prije meča.


No, na kraju nije ispalo sjajno jer je Werdum submitao iscrpljenog Velasqueza koji je inače poznat po odličnoj kondiciji.

Sada, Mendez potpuno preuzima krivicu za loše planiranje.

"Zeznuo sam. Zeznuo sam prošli put. Na kraju krajeva, moja je odgovornost pripremiti borca na najbolji mogući način, a ja to nisam učinio. Bio sam neuspješan u svom poslu. Bez obzira što Cain govori da je to bila njegova greška, nije. To je moja krivica. Moja odgovornost je bila da proučim nadmorsku visinu i sve to. Zeznuo sam i to mi se više neće ponoviti" rekao je za Talking Brawls.


"Fabricio je jako, jako dobar borac i ne smijete si dozvoliti grešku. Očito, to se i pokazalo. On nije radio greške, a mi smo ih napravili previše."

Ne iznenađuje što Mendez Velasquezovoj izvedbi pripisuje nadmorsku visinu.

"Po mom mišljenju, 100 posto je nadmorska visina bila ključan faktor. To je bio najbolji Cain kojega sam ikad imao. Bio je 100 posto zdrav. Ovdje je prolazio kroz sve bez problema. Bez ozljeda, ičega. Onda odemo tamo i on izgleda kao najgori Cain kojega sam ikad imao. Ne znam kako bih to objasnio."


Godinama, koliko trenira bivšeg prvaka, Mendez nije vidio da 'Cardio Cain' tako ostane bez daha.

"Nakon minute borbe, na samom početku, kada je srušio Fabricija i potom se podigao primijetio sam da prilično teško diše i pomislio: Sranje. Odmah sam znao da smo u problemima. Pomislio sam: O, Bože. Bio sam vrlo zabrinut kroz cijelu borbu jer je cijelo vrijeme bio u problemima. Izgubio je noge. Sve što smo pokušali bilo je neuspješno. Fabricio je izgledao kao Superman. Udari me s čim god neće me boljeti."

"Tako je to meni izgledalo. Te večeri nismo mogli ništa učiniti kako bi pobijedili. Bilo je samo pitanje vremena kada će Fabricio uzeti pojas te večeri. Svaka mu čast. Odradili su posao. O tome se radi u ovoj igri. Morate biti spremni. On je napravio svoj posao. Njegovi treneri odradili su svoj posao. Ja nisam."


Unatoč uvjerljivoj pobjedi Brazilca, Velasquez će dobiti novu priliku postati prvakom u revanšu. Datum i mjesto održavanja borbe još nisu objavljeni.

"Moramo samo doći u kondiciji. Sada ćemo se boriti na drugom mjestu. Vidjet ćemo tko će te večeri doći spreman. Po mom mišljenju, ne trebamo raditi ništa drugačije od onoga što smo radili prošlog puta. Jedina razlika je trening na velikoj nadmorskoj visini. Tu smo zeznuli, ali to se neće ponoviti u drugoj borbi zato jer mislim da se nećemo boriti u Meksiku ili na velikoj nadmorskoj visini. Bit ćemo dobro. Ponovit ćemo istu stvar kao i prošli put" završio je Mendez.




foto: Christian Palma

1162
Kategorije: MMA
Tagovi: Cain Velasquez, Fabricio Werdum
Najpopularnije
Najnovije