Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 14.04.2018


Čalić: Malo me ponijelo, ali htio sam da publika u Puli dobije svoje

Marko Čalić vratio se nakon više od pet godina u World Series of Boxing.

30-godišnji Puljanin u rujnu 2016. počeo je profesionalnu karijeru i do sada je nanizao 6 pobjeda u poluteškoj kategoriji, ali želio je pomoći Croatian Knightsima u nihovoj prvoj sezoni u natjecanju i to u dvorani koja nosi ime legendarnog Mate Parlova.


Iako su Vitezovi poraženi od Italia Thundera, hrvatska momčad svoju prvu sezonu završava u donekle pozitivnom svjetlu zahvaljujući Čalićevoj i pobjedi Ante Verunice u superteškoj kategoriji.


Čalić je jednoglasnom odlukom sudaca kod kojih je dobio sve runde (50:45, 50:45, 50:45) svladao 22-godišnjeg Riccarda Valentina.

"Prošlo je više od pet godina od mog posljednjeg meča u WSB-u i bilo je super. Malo me ponijelo, nisam boksao svojim stilom, išao sam otvoreno u izmjene, ali sve što sam njemu dozvolio da radi nije bilo uznemirujuće. Znao sam što hoću, iako još jednom, ponijelo me pred mojim navijačima. Mogao sam komotno boksati svojim stilom defenzivno, ali htio sam da publika dobije svoje" izjavio je Čalić za Cro Ring.


"Iskreno meč sam i prihvatio zato jer se održavao u Puli. Došao mi je i moj trener iz Švedske Kamran Kabinejad. Došao me vidjeti i bio je zadovoljan viđenim, mislim da smo najnezadovoljniji moj tata i ja."


- Ti boraviš u Puli i tamo treniraš s ocem, a uoči borbe odlaziš u Švedsku?

"Tako je. Kamran će boraviti ovdje kako bi se dogovorili o sljedećim koracima. U svibnju bih trebao otići na dva tjedna na treninge u Švedsku možda i ostati sve do borbe koju planiramo u lipnju, možda i u srpnju. Taj meč bi trebao biti u Češkoj, a možda ga čak organiziramo i u Puli. Sljedeću borbu u Švedskoj trebao bih imati u 11. mjesecu."

- Bio si nezadovoljan sa svojim njemačkim promotorom SES-om i pridružio si se švedskom Fight-Life Promotionu. S njima si odradio dvije bobre. Kako si zadovoljan dosadašnjom suradnjom?

"Puno sam zadovoljniji nego što sam bio u SES-u. Ljudi iz Fight-Life Promotiona ponašaju se kao da smo obitelj, za razliku od SES-a gdje je bio čisti biznis.  Njima si tu da popuniš mjesto na fight cardu, sa Šveđanima je potpuno drugačije, totalnos e ljduski odnose prema meni. Kad sam bio na sparinzima u Hamburgu s Igorom Mikhalkinom, Kamran me dvaput dnevno zvao da vidi kako sam. To se u profesionalnom boksu ne očekuje."



Foto: Marko Čalić Facebook


1376
Kategorije: Boks
Tagovi: Marko Čalić, Croatian Knights
Najpopularnije
Najnovije